50 милиона лева ще бъде инвестиция в първия комплекс от

...
50 милиона лева ще бъде инвестиция в първия комплекс от
Коментари Харесай

50 М руско-българска инвестиция в първия Swissotel у нас

50 милиона лв. ще бъде инвестиция в първия комплекс от международната верига Swissotel у нас по оценка на кмета на Сапарева баня Калин Гелев. В землището на курортното градче се строи обектът. Разположен е в подножието на Рила. Той беше показан в границите на Деветия конгрес на Българския съюз по балнеология и СПАтуризъм в курортното градче от вицепрезидента на компанията Accor, която държи марката – Франк Реул.

Попитан от 19 минути за какво познатата с 30-те си градски хотела верига, е насочила интереса си към планински спаобект, той отвърна, че предстоят да се открият и други балнео под името на Swissotel в Хърватия и Черна гора. Втората страна е известна с огромните съветски вложения в своя туризъм.

Тъй като и планът край Сапарева баня не е нов, той беше стартиран за съветски още преди години, а съгласно осведомени хотелиери към този момент е открит и български вложител като Каро трейд, попитахме вицепрезидента по отношение на вложителите. Той удостовери, че има съветски и български като част от " интернационален микс ”, до момента в който Swissotel ще се занимава с оперативната активност, менажирането на обекта.

Освен хотелска част, той ще съдържа в своите необятни граници и клиника на съветския доктор Вадим Поспелов, както потвърдиха и кметът Гелев, и  Херман Чини, който е механически шеф на Аква трийтмънт. Фирмата, чиято е концепцията за плана е съумяла да почисти огромните си отговорности към Национална агенция за приходите и други институции и от година и половина интензивно се занимава с стартирането на обекта. По думите на кмета откриването му се чака в границите на две – две и половина години, като реалистичните му прогнози са за началото на 2025 година Градчето може да разчита на 200 работни места от обекта, даде обещание ръководителят му Херман Чини.

Той показа и дизайна на бъдещия хотел, постройката за спа и лекуване – клиниката на Поспелов,  и суперлуксозната вила с 6 спали, издържани напълно в стила на  Swissotel, прочут от другите му обекти – с доста същинско дърво и с значително камък.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР