50 милиона или 1 на всеки 150 души на планетата

...
50 милиона или 1 на всеки 150 души на планетата
Коментари Харесай

ООН: 50 млн. души по света са жертви на принудителен брак или робство

50 милиона или 1 на всеки 150 души на планетата е жертва на модерно иго или насилствен брак, сочи отчет на Организация на обединените нации, цитран от БНР. Изследването демонстрира, че 10 милиона души повече са подложени на насилствен труд спрямо данните от преди 5 години и то най-много в богатите страни.

Робството не е особено единствено за бедните държави и е все по-голямо предизвикателство в резултат на въоръжени спорове, климатични промени и пандемия, сочи отчета на Международната организация на труда.

Докладът регистрира за иго както насилствени труд, по този начин и насилствените бракове - и в двете обстановка индивидът не може да избяга поради закани, принуждение, машинация, корист с власт. Над 27 милиона и половина души по света работят наложително, измежду тях са и 3,3 милиона деца.

Половината от малолетните са в бизнеса със полова употреба, регистрира отчетът на Организация на обединените нации. Други 22 милиона души са в насилствен брак - над две-трети от тях са дами, доста от жертвите са под 15-годишни, когато подписват брак.

Нарастването на жертвите на актуалното иго се дължи на комбинация от фактори, които усилват бедността. Пандемията от Covid-19 докара до прекъсване на приходи, въоръжените спорове водят до набирането за бойци на деца, а климатичните промени карат хората да изоставен родното си място.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР