50 милиона или 1 на всеки 150 души на планетата

...
50 милиона или 1 на всеки 150 души на планетата
Коментари Харесай

ООН: 50 млн. души по света - жертви на съвременно робство или принудителен брак

50 милиона или 1 на всеки 150 души на планетата е жертва на модерно иго или насилствен брак, сочи отчет на Организация на обединените нации. Изследването демонстрира, че 10 милиона души повече са подложени на насилствен труд спрямо данните от преди 5 години. и то най-вее в богатите страни.

Робството не е особено единствено за бедните страни и е все по-голямо предизвикателство в резултат на въоръжени спорове, климатични промени и пандемия, сочи отчета на Международната организация на труда.

Докладът регистрира за иго както насилствени труд, по този начин и насилствените бракове - и в двете обстановка индивидът не може да избяга поради закани, принуждение, машинация, корист с власт. Над 27 милиона и половина души по света работят наложително, измежду тях са и 3,3 милиона деца, оповестява БНР.

Половината от малолетните са в бизнеса със полова употреба, регистрира отчетът на Организация на обединените нации. Други 22 милиона души са в насилствен брак - над две-трети от тях са дами, доста от жертвите са под 15-годишни, когато подписват брак.

Нарастването на жертвите на актуалното иго се дължи на комбинация от фактори, които усилват бедността. Пандемията от Covid-19 докара до прекъсване на приходи, въоръжените спорове водят до набирането за бойци на деца, а климатичните промени карат хората да изоставен родното си място. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР