50 милиарда евро.Това е сумата, заделена от Европейския съюз за

...
50 милиарда евро.Това е сумата, заделена от Европейския съюз за
Коментари Харесай

Европа задели 50 милиарда евро за възстановяването на Украйна


50 милиарда евро.

Това е сумата, заделена от Европейския съюз за възобновяване на Украйна. Решението беше публично доказано от председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен през днешния ден.

Тези пари ще бъдат резервирани в бюджета на Европейски Съюз и ще бъдат давани на Украйна в идващите 4 години в границите на проекта за реорганизация на страната, заяви БиБиСи.

Сумата включва както заеми, по този начин и безплатни заплащания. Този запас ще даде на нашите сътрудници в Украйна вероятности и предсказуемост, а също и ще подтиква други донори да създадат същото “, съобщи Урсула фон дер Лайен.

За гигантския пакет помощи за възобновяване на Украйна по-рано през днешния ден се говореше като за предложение. Шефката на Европейската комисия му придаде формален темперамент.

Според нея войната изисква от съдружниците на Украйна изключителна еластичност. Обявеният голям паричен запас ще разреши на Европейския съюз да моделира поддръжката си съгласно развиването на обстановката с войната.

Фон дер Лайен призна, че бюджетът на Евросъюза се намира на лимита на опциите си, тъй като в организацията в последно време се постанова да се вземат решения за доста спешни обстановки.

Урсула фон дер Лайен означи, че сега Украйна е приоритет за Европейския съюз, и чак след нея идват казусът с миграцията, външната опасност и укрепването на икономическата конкурентноспособност на блока.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР