50 лв. добавка за всеки пенсионер ще бъде отпускана поне

...
50 лв. добавка за всеки пенсионер ще бъде отпускана поне
Коментари Харесай

По 50 лева бонус месечно за пенсионерите до редовните парламентарни избори

50 лева добавка за всеки пенсионер ще бъде отпускана най-малко до края на първото тримесечие на идната година. Това сподели общественият министър Деница Сачева, представена от Българска национална телевизия.

По думите ѝ 50 лв. се отпускат, тъй като е изчислено, че междинният разход на пенсионер за медикаменти на месец е 56 лева Сачева изясни, че в хода на бюджетната процедура за идната година ще стане ясно с какъв брой ще бъдат увеличени пенсиите. Има концепция оптималната да е 1400 лв., а минималната 300 лева

Обсъждат се и други разновидности. Необходимите средства са сред 1,2 и 3,8 мрлд. лева В хода на бюджетната процедура ще стане ясно дали пенсиите ще се усилят от 1 януари или от 1 юли.

За момента не се разисква нарастване на заплатите в бюджетния бранш следващата година. Ако има такова, то ще е за чиновниците в общинската администрация, стана ясно от думите на Сачева.

Предстоят срещи и за разискване на промени, свързани с изплащането на пенсии от частни фотдове. То стартира от септември 2021 година Ще се търси опция първите дами, които имат право на втора пенсия, да получат втора опция да трансферират парите си от частен фонд в Национален осигурителен институт. Прозорецът ще е 3 или 6 месеца.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР