50 лева е глобата за износени гуми на автомобилите. Отнемат

...
50 лева е глобата за износени гуми на автомобилите. Отнемат
Коментари Харесай

50 лева за износени гуми, отнемат контролни точки на водачите

50 лв. е санкцията за износени гуми на колите. Отнемат се 6 контролни точки на водачите, предизвестиха от " Пътна полиция ".

Само седмица масираната им акция " Зима ", стартирала през днешния ден, е разяснителна. След 7 ноември следват парични наказания.

В интервала от 15 ноември до 1 март колите би трябвало да са с предопределени за зимни условия гуми, или с гуми с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 милиметра.Акцията цели да осведоми водачите, че настава зимата. Дори не би трябвало да чакаме снега и би трябвало да знаем, че единствено като падне температурата много, незабавно гумите стават по-твърди летните, и се удължава спирачния път. През месец ноември в един интервал, като мине профилактичната част, контролните органи стартират да ревизират и надлежно да санкционират тези водачи, които не са подготвени за зимата ", сочат от Министерство на вътрешните работи.

В рамките на акцията се организират безвъзмездни прегледи на колите, в това число за положението на фаровете и чистачките им.

В рамките на интервенцията се правят и инспекции за алкохол ии наркотични субстанции.При централизация над 0.5 до 0.8 промила в това число, наказването е лишаване на книжката за 6 месеца, 10 контролни точки и санкция в размер на 500 лв..При централизация над 0.8 до 1.2 промила в това число, лидерът остава без брошура за една година и заплаща 1000 лв. санкция.

При наново нарушаване книжката се лишава за една до три години и се постанова санкция от 1000 до 2000 лева При отвод за инспекция за алкохол и/или опиати – лишаване на книжката за до две години, санкция 2000 лева и лишаване на 12 точки. Предоставяне на моторно транспортно средство на разположение, което не има съответното удостоверение за ръководство, използвало е алкохол и/или наркотични субстанции или техни аналози – санкция от 100 до 300 лв..

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР