50 журналисти са убити във връзка с работата им през

...
50 журналисти са убити във връзка с работата им през
Коментари Харесай

Репортери без граници: 50 журналисти са убити през 2020 г.

50 публицисти са убити по отношение на работата им през 2020 година Повечето страни, където са осъществени убийствата, не са във война , се показва в отчет на " Репортери без граници ", съобщи Агенция Франс Прес.

Данните показат нарастване на атакуваните публицисти, проверяващи проведената престъпност, корупция и проблеми с околната среда.
 Мексико е най-смъртоносната страна в света за публицистите през 2020 година
Мексико е най-смъртоносната страна в света за публицистите през 2020 година

Девет публицисти са убити в Мексико през 2020 година

В отчета се подчертава върху Мексико, Индия и Пакистан.

84% от убитите тази година са " съзнателно атакувани " за работата им, се споделя в годишния отчет на неправителствената организация, спрямо 63% през 2019 година

Мексико е на първо място с 8 убийства.

" Връзките сред наркотрафикантите и политиците остават и публицистите, които се осмелят да отразят тези или свързани с това тематики, не престават да бъдат цели на безчовечен убийства ", акцентират от " Репортери без граници ".

Нито едно от убийствата в Мексико не е осъдено досега, добавя организацията, която годишно събира информация за насилието над публицисти по света от 1995 година

Петима публицисти са убити в Афганистан.

Неправителствената организация също подчертава върху случая с . Екзекутирането му затвърждава позицията на Иран като страната с най-вече наказани на гибел публицисти през последния половин век.

През 2020 година са убити по-малко публицисти по отношение на 53 преди година , макар че от " Репортери без граници " акцентират, че по-малко публицисти са работили на терен поради пандемията от ковид.

387 публицисти са вкарани в пандиза, което е " исторически висок брой " . 14 са задържани по отношение на отразяване на ковид рецесията.

Преди няколко седмици Международната федерация на публицистите заяви, че
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР