50 хиляди протестиращи излязоха по улиците на Париж днес, за

...
50 хиляди протестиращи излязоха по улиците на Париж днес, за
Коментари Харесай

Десетки хиляди протестираха в Париж срещу насилието над жени

50 хиляди протестиращи излязоха по улиците на Париж през днешния ден, с цел да осъдят насилието над дами.

Това се случва, защото броят на убийствата на дами във Франция е по-голям тази година, в сравнение с през 2018 година

Много протестиращи държаха табели с имената на дами, убити от сегашен или някогашен сътрудник.

Според Неправителствени организации „ Окюранс “ минимум 49 000 са участниците в митинга в Париж. Освен във Франция, огромни митинги имаше през днешния ден в Швейцария.

Протестите са предизвикани от няколко нашумели случая във Франция, сред които жена в Елзас, намушкана до гибел пред щерка си.

Френското правосъдно министерство съобщи предходната седмица, че при 65% от 88 убийства в домашно принуждение в страната през предходната година полицията е била известена авансово.

Съветът на Европа съобщи в отчет, оповестен във вторник, че Франция има дефекти в системата си, в това число дефекти в правосъдните си процеси.

Правителството сподели, че ще разгласи заключенията от своите съвещания по въпроса за домашното принуждение в понеделник.

БГНЕС напомня данни за минимум 137 дами във Франция, които са намерили гибелта си от ръцете на своя сътрудник през 2019 година

Миналата година цифрата е 121, настояват формалните управляващи в Париж.

След гибелта на една от жертвите нейното име постоянно може да се види изписано към Париж в тунели, по здания и мостове от Камил Лекстре. Тя е член на феминистката група Collages Feminicides.

Целта им е да създадат забележими жертвите на убийството на дами, тъй като те са дами. Случаите, които нормално се правят от мъже, постоянно са осъществени от сътрудници или някогашни сътрудници и включват непрекъсната корист и закани, сочи Световната здравна организация.

Честотата на убийствата на дами от сътрудниците им във Франция е по-висока от множеството страни в Европа. Последните данни на Евростат от 2017 година демонстрират, че повече дами са били убити във Франция, в сравнение с в Англия, Италия, Испания или Швейцария.

“Френските дами бяха заровени от нашето равнодушие ”, съобщи министър председателят Едуар Филип през септември, преди да огласи редица ограничения за битка с домашното принуждение.

Филип даде обещание 5 милиона евро, с цел да бъдат основани още 1000 места за настаняване при незабавни случаи с дами, жертви на домашно принуждение. Той също по този начин насърчи назначението на профилирани прокурори и съдилища за по-бързо справяне със случаите на домашно принуждение, както и одит на работата на полицията в случаите на домашно принуждение. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР