50 грама от този шоколад струват над 300 евро, защото

...
50 грама от този шоколад струват над 300 евро, защото
Коментари Харесай

Кой е най-скъпият шоколад в света

50 грама от този шоколад костват над 300 евро, тъй като се прави от доста необичаен вид какаови зърна, който е на цели 5300 години. Той вероятно към този момент щеше да е липсващ, в случай че не бяха въодушевени хора, описват сътрудниците от "Дойче Веле " (DW).

Сервио Пачар от Еквадор към този момент е безсънен в 5 ч. сутринта и подготвя утринната си доза шоколад, а компания му вършат звуците на чуруликащите птици. Сервио е собственик четвърто потомство. Има шест деца, за които се грижи самичък.

Най-скъпият шоколад в света се създава с най-фино еквадорско какао

Пачар желае не просто да живее измежду природата, а дружно с нея.

Никакво индустриално произвеждане, никакви химикали.

Сервио споделя, че всички го считат за вманиачен, само че земята не е негова, той единствено я стопанисва краткотрайно.

Нов законен прахуляк за смъркане може да повреди здравето ни

"Тук съм за малко, за 50, 60 или даже 70 години ", споделя пред DW Сервио. Той споделя, че стопанството принадлежи на идващите генерации.

Сервио има значителен принос за спасяването на евентуално най-стария вид какао в света. Казва се национал и е на цели 5300 година Сортът е заплашен от изгубване.

"Този вид не ражда доста, а земеделците желаят растения, от които да създават доста какао. Но единствено при този усет имаме несравним усет, мирис и изумително високо качество, което в действителност се търси ", споделя Сервио.

В Еквадор се намират евентуално едни от най-старите какаови насъждения в света. Какаовите зърна са главното средство за прехранване на доста от локалните хора. Затова те залагат на сортове, които раждат доста плод.

5 здравословни аргументи да пием парещ шоколад

Най-старият вид обаче умира. Настъпва обаче известна смяна, идваща от мериканеца Джери Тод, който от 10 години живее в Еквадор и схваща, че национал е заплашен вид. Джери са залавя да открие къде в страната са останали такива насъждения. Така Джери среща Сервио, който знае от баба си и дядо си, че в отдалечените котловина Пиедра де плата има доста остарели какаови дървета.

Защо този тип какао се дефинира като същински разкош, какво е особено за него и още любопитни неща, вижте във видеото горе.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР