50-годишният Веселин Вълчанов от Враца, обвинен че е помогнал на

...
50-годишният Веселин Вълчанов от Враца, обвинен че е помогнал на
Коментари Харесай

Оставиха в килия авера на Йордан, който заля с киселина гадателката Тони

50-годишният Веселин Вълчанов от Враца, упрекнат че е оказал помощ на съгражданина си Йордан Цветанов да залее гадателката Тони с киселина в дома ѝ в Пловдив, остава в ареста. Мъжът направи опит да бъде освободен, само че арбитър Васил Тасев отхвърли да промени мярката му за неотклонение.

Според обвиняването на 14 март двамата пътували с джип от Враца до Пловдив, с цел да атакуван 52-годишната Антоанета Тодорова в дома й. Цветанов слязъл от колата с маска, ръкавици и яке с висока яка и се насочил непосредствено към жилището на гадателката в кв. " Тракия ". Тони е трудноподвижна и приемала клиенти в жилището, по тази причина входната врата била отключена. Щом видяла мъжа, попитала по какъв начин да му помогне, а той отвирнал с: " Аз ще ти оказа помощ ", и я залял със сярна киселина, след което се върнал при съучастника си и двамата отпътували назад за Враца.

След покушението потърпевшата жена е откарана в УМБАЛ “Св. Георги " в тежко положение с 12% изгаряния по тялото от трета степен.

На 20 март Районният съд пусна Веселин Вълчанов под гаранция в размер на 1500 лева Седмица по-късно обаче окръжните магистрати му постановиха най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража ”.

Решението предстои на обжалване в 3-дневен период.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР