50-годишният измамник на име Айдас, родом от Литва, е избегнал

...
50-годишният измамник на име Айдас, родом от Литва, е избегнал
Коментари Харесай

Мъж симулира инфаркти, за да не плаща сметки в ресторанти!

50-годишният лъжец на име Айдас, родом от Литва, е избегнал заплащането на сметката в 20 испански ресторанта, като симулирал инфаркт. 

Сумите варирали от 15 до 70 евро, оповестяват притежатели на заведения за хранене, и включвали ястия като съветски салати и алкохолни питиета като уиски White Label.

Схемата е била елементарна - поръчване на няколко ястия симулирнеа сърдечен удар, с трагично срутване на пода. 

„ Той легна на пода, държеше се по този начин, като че ли гърдите го болят и стартира да се тресе “, споделя чиновник в ресторант пред El Pais. Мъжът е стигнал до такава степен, че е получил здравна помощ. 



„ Беше доста театрално, той се престори, че припада и се свлече на пода “, разказва пред The ​​Sun шефът на ресторант El Buen Comer във валенсианския град Аликанте.

Той даже се опита два пъти да измами същия ресторант, само че мениджърът измисли метод да го спре.

Подозрителен за постъпката му, той съумял да направи фотография на измамника, прострян на пода, с цел да предизвести сътрудниците си шефове за дейностите му. 

Член на личния състав на ресторант Sale&Pepe, също в Аликанте, удостовери: „ Всички получихме предизвестие с неговата фотография, което ни показва да бъдем деликатни и да не му сервираме нищо. “ 

Айдас симулира сърдечни арести в продължение на два месеца и не заплати нито едно евро за храната си.



Въпреки че е задържан 20 пъти, той е освободен малко по-късно, защото закононарушенията му се смятат за „ дребни “ и сумата, която дължи на заведенията за хранене, не е задоволително забележителна. Адвокат от компанията Navarra Sancho изяснява: „ Той се е възползвал от правната система, с толкоз дребни неплатени санкции е мъчно да се реализира по-дълга присъда в пандиза. “

Сега той е вкаран зад решетките за 42 дни за отвод да заплати две санкции. Но при такава къса присъда ресторантьорите се притесняват, че той ще възобнови противозаконната си активност, откакто излезе на независимост. За да му попречат да напусне пандиза толкоз скоро, притежателите на заведения за хранене, наранени от схемите му, възнамеряват да подадат обща тъжба, която ще го затвори за две години. Дали ще съумеят?

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР