50-годишен работник е загинал при взрива на цистерна тази сутрин

...
50-годишен работник е загинал при взрива на цистерна тази сутрин
Коментари Харесай

50-годишен работник е загиналият при взрива на цистерна в Русе

50-годишен служащ е умрял при гърмежа на цистерна тази заран в Русе, осведоми " Русе Медиа ". Той е имал дълготраен опит. Взривът е последвал в миг, когато служащият е пълнил цистерната. 

Инцидентът стана в 10.40 ч на площадката на завода за смазочни масла „ Лубрика “ в Източната промишлена зона. Работниците са били евакуирани, а регионът бе отцепен от полицията.

Цистерната е трябвало да зареди смазочни масла, когато по неразбираеми към този момент аргументи се е запалила. 

Първи са реагирали чиновниците от завода, които са се пробвали да овладеят огъня, а от пожарната стремително са изпратили четири екипа, които са угасили горящата цистерна.



При случая е потърпевш още един дребен камион, който е трябвало да зарежда в завода, а притежателят му се е избавил като по знамение.

На място дойдоха представители на всички виновни институции – кметът на Русе Пенчо Милков, шефът на ОДМВР-Русе ст. комисар Явор Димитров, шефът на РИОСВ-Русе инж. Цонка Христова, началникът на Първа пожарна гл. контрольор Веселин Марков и други, с цел да се срещнат с ситуацията и събитията.

„ Няма заплаха за екологичната конюнктура, тъй като гърмежът е в Източна промишлена зона, в дружество, за което всички в града знаят, че се занимава с горива, масла и химически артикули. Хората от предприятието са реагирали незабавно, са разпънали маркучи, а по-късно е пристигнал е пожарният екип, който е овладял обстановката “, сподели кметът Пенчо Милков.

След гърмежа няма замърсяване на въздуха, удостовери и шефът на екоинспекция инж. Цонка Христова.

Директорът на ОД Министерство на вътрешните работи –Русе ст. комисар Явор Димитров разяснява, че бързата реакция на полицията, която е отделила региона, и на пожарната е предотвратила по-големи вреди. По локалното платно, което е до входа на „ Лубрика “, минават доста транспортни средства за предприятията в промишлената зона.

Горяла е предната част на цистерната, само че следствието ще откри какво тъкмо се е случило. Зареждано е с минерално масло по първична информация, изясни гл. контрольор Веселин Марков.

Предстои да се извърши следствие от Окръжния следствен отдел към Окръжна прокуратура-Русе, който да откри аргументите за случая.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР