50-годишен мъж от румънския град Тулча е задържан в ареста,

...
50-годишен мъж от румънския град Тулча е задържан в ареста,
Коментари Харесай

Пиян румънец запали сина си

50-годишен мъж от румънския град Тулча е арестуван в ареста, откакто залял с бензин сина си в антрето на къщата и по-късно го запалил. Пламъците, обхванали момчето, са потушени от майка му.

Жертвата е получила изгаряния на една трета от повърхността на тялото и е откарана в болница, оповестяват News.ro и Digi24, представени от Агенция Фокус.

Представителите на прокуратурата към съда в Тулча оповестиха в понеделник, че 50-годишният мъж е разследван за домашно принуждение под формата на опит за квалифицирано ликвидиране, осъществено посредством свирепост.

По данни на проверяващите на 30 септември, до момента в който пиел алкохолни питиета, мъжът съзнателно хвърлил бензин в постройката, само че и върху 24-годишния си наследник, след което драснал клечката, а огънят нанесъл изгаряния на към 30% от повърхността на тялото му.

" От приложените до този миг доказателства стана ясно, че Ф.И., който е бил под въздействието на алкохолни питиета, в началото е заплашил фамилията със самозапалване. По-късно, до момента в който имал у себе си запалителното вещество и заплашвал околните си, че ще ги възпламени, той хвърлил бензин в антрето на къщата, където се намирали, и запалил веществото. Тъй като бензинът бил хвърлен и в посока на Ф.В., облеклото му се запалило, пламъкът обхванал гърдите, врата и ръцете му. Незабавната интервенция на майката на Ф. В. е съдействала за потушаването на обхваналия го огън ", прецизираха от прокуратурата към съда в Тулча.

Там е дошъл екип на Бърза помощ, който е откарал младия мъж в болничното заведение. Бащата е арестуван за 24 часа, след което е предаден на съда в Тулча, който постанови превантивния му арест за 30 дни.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР