50 евро глоба и отнемане на шофьорската книжка за 30

...
50 евро глоба и отнемане на шофьорската книжка за 30
Коментари Харесай

Внимание, нови правила! Всички летовници в Гърция от днес ги грози голяма глоба, ако си позволят да...

50 евро санкция и лишаване на шофьорската брошура за 30 дни грози всеки, който кара автомобил с джапанки в Гърция от през днешния ден. От полицията излязоха с решение да се постановат санкции на тези, които карат с джапанки, с цел да се обезпечи пътна сигурност, изключително през летния интервал на годината, когато трафикът е огромен, оповестява " Български вести ".
Припомняме, че в случай че ви заловен по джапанки зад кормилото във Франция, ще ви глобят 90 евро. В Испания санкцията е още по-сериозна – 200 евро.
Съгласно член 18 от Закона за придвижване по пътищата в Испания – лидерът е задължен да ръководи с комфортно облекло и обувки. Забранено е да носи облекла или обувки, които да попречва неговото свободно придвижване, биха лимитирали неговите придвижвания или могат да основат заплаха по време на ръководството на МПС.
В това число носенето на джапанки, чехли или различен вид открита лятна обувка, която може да докара до превъртане на обувката или на крайници на водача или даже до закачване в педала на автомобила е неразрешено.
В Испания в случай че пътна полиция ви спре за инспекция и откри, че облеклото Ви не дава отговор на Закона за придвижване по пътищата, може да бъдете санкциониран 80 EUR.
Забранено е също и да шофирате автомобила си със слушалки, свързани към устройства или приемници или за възпроизвеждане на тон.
Ако пасажерът на предната седалка, до Вас, е качил краката си на таблото на автомобила или ги е посочил през прозореца на автомобила, рискувате да бъдете санкциониран с 200 EUR.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР