50% е шансът да направим пик на пандемията през август

...
50% е шансът да направим пик на пандемията през август
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: 50% е шансът да има пик през август и 90% - през септември

50% е шансът да създадем пик на пандемията през август и 90% - през септември. Това съобщи в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия доктор, народен представител от " Демократична България “. Той добави, че не може да се приказва сигурно, защото има прекалено много незнайни.

Според доктор Симидчиев системата е доста объркана, а методът за оправянето ѝ е само със законодателство. " Системата е толкоз усукана, че който и да се постави там, и Исус да го сложат на това място, ще го неодобряваме доста бързо “, акцентира той, като посочи, че няма упоритостта да става министър.
 Симидчиев предвижда нова вълна от ковид през септември Симидчиев предвижда нова вълна от ковид през септември
Вероятността за нова Коронавирус вълна от септември и то с „ Делта “ разновидността е 90%. Това сподели в изявление за bTV пулмологът доктор Алек...

Д-р Симидчиев сподели, че не е ясно какъв брой хора са преболедували в България. " Нямаме такива безапелационни данни. Не е ясно какъв брой от хората, които имат имунизационен документ, имат действителен имунизационен документ. Има случаи на издаване на документ без направена ваксина. И тогава човек, който има документ, може да боледува наново и това не е, тъй като е имунизиран и боледува наново “, уточни той.

По думите му не е имало систематичност при контрола на пандемията в последните 18 месеца. " Имаше официално проект, само че този проект действително не действаше. Надявам се оттук нататък съществуването на един явен структуриран проект, който може да се осъвременява, да докара до това процесът да се управлява доста по-добре напред. Например, към този момент имаме протокол, признат от Министерството на здравеопазването, за болнично и извънболнично лекуване на Ковид инфекцията “, сподели още доктор Симидчиев.

Той добави, че казусът с нежеланието хората да се имунизират продължава. " Тези, които са най-склонни да се имунизират, към този момент се имунизираха, и останаха все по-трудни групи от популацията, които са обезпокоени от имунизацията. И преди се правеха акции, които не бяха изключително ефикасни, и в този момент не престават да се вършат акции, които отново не са с трагично по-различна успеваемост. Комуникационна акция, която цели да убеди някой за нещо, би трябвало да е строго ориентирана към съответния проблем “, изясни доктор Александър Симидчиев.

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР