50 души са заявили желание да се включат като доброволци

...
50 души са заявили желание да се включат като доброволци
Коментари Харесай

50 души са се регистрирали за по-малко от 3 дни чрез онлайн системата за доброволци в борбата срещу COVID-19

50 души са декларирали предпочитание да се включат като доброволци в битката против COVID-19 за по-малко от три дни след стартирането на онлайн основаната система за регистрация на " Информационно обслужване " АД и Министерството на здравеопазването , която цели да поддържа медиците в напъните им за справяне с пандемията и потребността от спомагателен личен състав на първа линия в лечебните заведения.

" Призоваваме всички жители, които имат предпочитание и опция да се включат като доброволци в помощ на лечебните заведения, които изпитват остра потребност от помощ в битката с COVID-19 ", моли изпълнителният шеф на " Информационно обслужване " Ивайло Филипов.
 Набират доброволци за битката с COVID-19 с онлайн система
Набират доброволци за битката с COVID-19 с онлайн система

Доброволците могат да изберат в коя болница да се включат в битката с COVID-19.

Кандидатите за доброволци би трябвало да са навършили 18 години. Те могат да заявят своето предпочитание през създадената онлайн форма за регистрация на уеб страницата на Националната здравно-информационна система на адресhttps://www.his.bg/bg/volunteers или през на единния информативен портал https://coronavirus.bg/, оповестяват от " Информационно обслужване ". Доброволците би трябвало да попълнят трите си имена, ЕГН, номер на персонална карта, е-поща и телефон за противоположна връзка.
 РЗИ-София в търсене на доброволци за следене на Коронавирус ограниченията
РЗИ-София в търсене на доброволци за следене на Коронавирус ограниченията

Работата ще се състои в попълването на Карти за епидемиологично изследване

Чрез системата искащите могат да опишат опита и уменията в областта на здравните услуги, в случай че имат такива, както и да посочат район и съответно лечебно заведение, в което желаят да оказват помощ на лекарите от първа линия в битката против COVID-19. Ако няма авансово посочена болница, районните здравни инспекции ще насочат кандидатурите към лечебно заведение в района, за което има най-голяма нужда. Болниците, които изпитват потребност от личен състав, ще се свързват с претендентите на посочените в регистрационната форма телефон или е-поща. Всички заявки се обработват напълно по електронен път и не е належащо доброволците авансово да посещават на място лечебните заведения, за които са се записали.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР