50 души бяха спасени в Румъния, след като бяха блокирани

...
50 души бяха спасени в Румъния, след като бяха блокирани
Коментари Харесай

Опасно време в Европа, 8 ученици ударени от мълния във Франция

50 души бяха избавени в Румъния, откакто бяха блокирани в планината поради приливна вълна, отнесла горски път в окръг Горж (югозападна Румъния).

В окръзите Арджеш, Хунедоара, Яш, Сибиу и Телеорман мощен вятър е развалил или отнесъл покриви, съборил е дървета и електрически стълбове. Има и няколко наводнени къщи и дворове.

Синоптиците предвиждат за през днешния ден за Румъния къси, само че проливни дъждове, гръмотевици, мощни пориви напразно и градушки.

Мълния умъртви човек в София, градушка и стихия удари столицата посред жегите

Отново заплаха от градушки у нас

В множеството региони на страната показателят температура-влажност ще бъде към сериозния предел от 80 единици. В Букурещ се чакат температури от 37 градуса.

Осем възпитаници бяха изумени от гръмотевица нощес в Югоизточна Франция

Инцидентът станал към 19 ч локално време в понделник в палатков лагер в община Виен. По данни на локалните управляващи мълния блъснала електрическо табло. Седем тинейджъри били леко ранени, а едно петнайсетгодишно момче - незабавно откарано в болница заради прекъсване на сърцето. Лекари предизвестиха, че е в извънредно тежко положение.

Миналата нощ френската национална метеорологична работа разгласи оранжево равнище на заплаха в 13 департамента от страната поради дъждове и стихии.

В Европа горещата вълна "Луцифер " към този момент отслабва

и за този вторник червен код за рисково време е разгласен само за елементи на Черна гора.

В понеделник рекордни температури бяха регистрирани и в Косово.

Трима души, от които един белгиец, станаха жертви през вчерашния ден на мощните стихии, вилнеещи в северна Италия в неделя. В долината Трамонтина дърво паднало върху палатката на 41-годишен белгиец и го умъртвило на място. Друго дърво, изкоренено от бурята, се стоварило върху участниците във фестивал в Марциаи, в Доломитите, и умъртвило един човек.

Мълния взела третата жертва - човек, който се разхождал в планината в същия регион.

The storm that defeated 'Lucifer'. Sirmione, Lake Garda. pic.twitter.com/r9goghc29G
— Manuel De Maria (@madeindema73) August 7, 2017
В Мексико се готвят за тропическата стихия Франклин

Властите приготвиха убежища, разчистиха отводнителните канали и оповестиха затварянето на летище, покрай крайбрежията на Карибско море.

Американският Национален център по ураганите в Маями заяви, че поривите напразно в тропическата стихия са достигнали 95 километра в час. Франклин се намира в северозападната част на Карибите, край крайбрежията на Хондурас и се движи със скорост 21 км/ч на запад-северозапад.

Очаква се при достигането на Франклин до полуостров Юкатан силата му съвсем да доближава тази на вихър. След това, съгласно предвижданията, бурята ще мине над Мексиканския залив, насочвайки се към Централно Мексико.



Видео, снимано с дрон - вижте горе, демонстрира

наводненията в съветския отдалечен Изток

Десетки коли и къщи останаха под вода в понеделник в Усурийск. Придошлите води унищожиха мостове и пътища.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР