50 автомобила Майбах”, 193 бр. Бентли”, 31 бр. Ламборджини”, 68

...
50 автомобила Майбах”, 193 бр. Бентли”, 31 бр. Ламборджини”, 68
Коментари Харесай

Проверяват собственици на луксозни коли и имоти

50 автомобила " Майбах”, 193 бр. " Бентли”, 31 бр. " Ламборджини”, 68 бр. " Ролс-Ройс” и 93 бр. " Ферари” се движат по пътищата на България и се имат от български жители. Това демонстрират данни от полицията, които са били предадени на основния прокурор Сотир Цацаров.

В справките е посочено, че против част от физическите лица има заявителски материали в Министерство на вътрешните работи за възможни закононарушения от общ темперамент, в това число за осъществени данъчни закононарушения и измами, показаха от държавното обвиняване.

Данъчните ще откриват за всяка кола: дата на придобиване, стойност по контракт за покупка или митническа декларация, както и произхода на парите за нея. Ще се проучва и до каква степен посочената цена подхожда на пазарните. Ако се окаже, че някой кара непозната кола, ще се ревизират изискванията на даването.

Аналогични инспекции са почнали и във връзка с първокласните парцели. Установено е, че в интервала 2015 година – 2016 година в България общо 245 лица са придобили недвижими парцели на стойност от 500 000 до 800 000 лв., а 120 лица са придобили парцели на стойност над 800 000 лв..

Национална агенция за приходите стартира данъчни инспекции на всичките 365 лица, като ще проучват и с какви пари са си купили парцелите. Министерство на вътрешните работи ще ревизира продавачите в това число и за свързани лица.

Ако при някоя от инспекциите се съберат данни за закононарушение, прокуратурата ще се заеме с него.Установено е, че в интервала 2015 година – 2016 година в България общо 245 лица са придобили недвижими парцели на стойност от 500 000 до 800 000 лв., а 120 лица са придобили парцели на стойност над 800 000 лв..

Възложено е на изпълнителния шеф на Националната организация за приходите осъществяване на данъчни инспекции на лицата, които през 2015г. и 2016 година са придобили парцели на стойност над 500 000 лв., в това число и разбор на получените приходи, за определяне съществуването на средства за придобиването на тези парцели.

Възложени са инспекции на органите на Министерство на вътрешните работи, в хода на които следва да се съберат данни за продавачите на парцелите, по кое време и къде са осъществени покупко-продажбите, съществуването на свързани лица, компании и тяхната активност, декларирани приходи, осъществени разноски, банкови сметки, придвижването на проверяваните средства по банковите сметки и други

След привършване на инспекциите по двете посоки, ще бъде предоставена спомагателна информация за последващите дейности от страна на прокуратурата.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР