50 автомобила „Майбах”, 193 бр. „Бентли”, 31 бр. „Ламборджини”, 68

...
50 автомобила „Майбах”, 193 бр. „Бентли”, 31 бр. „Ламборджини”, 68
Коментари Харесай

Прокуратурата вече знае колко суперколи се карат у нас

50 автомобила „ Майбах”, 193 бр. „ Бентли”, 31 бр. „ Ламборджини”, 68 бр. „ Ролс-Ройс” и 93 бр. „ Ферари” се движат по пътищата на България и се имат от български жители. Това демонстрират данни от полицията, които са били предадени на основния прокурор Сотир Цацаров.

В справките е посочено, че против част от физическите лица има заявителски материали в Министерство на вътрешните работи за възможни закононарушения от общ темперамент, в това число за осъществени данъчни закононарушения и измами, показаха от държавното обвиняване.

Данъчните ще откриват за всяка кола: дата на придобиване, стойност по контракт за покупка или митническа декларация, както и произхода на парите за нея. Ще се проучва и до каква степен посочената цена подхожда на пазарните. Ако се окаже, че някой кара непозната кола, ще се ревизират изискванията на даването.

Аналогични инспекции са почнали и във връзка с първокласните парцели. Установено е, че в интервала 2015 година – 2016 година в България общо 245 лица са придобили недвижими парцели на стойност от 500 000 до 800 000 лв., а 120 лица са придобили парцели на стойност над 800 000 лв..

Национална агенция за приходите стартира данъчни инспекции на всичките 365 лица, като ще проучват и с какви пари са си купили парцелите. Министерство на вътрешните работи ще ревизира продавачите в това число и за свързани лица.

Ако при някоя от инспекциите се съберат данни за закононарушение, прокуратурата ще се заеме с него.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР