50 491 артикула, по-голяма част от които текстилни изделия със

...
50 491 артикула, по-голяма част от които текстилни изделия със
Коментари Харесай

Откриха над 50 000 ментета на „Капитан Андреево“

50 491 продукта, по-голяма част от които текстилни произведения със знаци на търговски марки задържаха митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево, оповестяват от Агенция Митници

Стоките, които са конфискувани заради подозрения, че са нарушени права върху интелектуалната благосъстоятелност са открити при инспекции на четири товарни автомобила, влизащи в страната от Турция.

При един от случаите на 14.03.2023 година на пункта идва товарен автомобил с турска регистрация. Шофьорът- турски жител, показва постоянни документи за транспортираната стока от Турция за Чехия.

Камионът е селектиран за щателна митническа инспекция, при която митническите чиновници откриват измежду заявената стока 34 546 текстилни произведения, по-голяма част от които дамски и мъжки тениски и спортни екипи, 4386 чифта обувки и 57 чанти, носещи лога на известни марки.  

В различен товарен автомобил на 16.03.2023 година митническите чиновници откриват още веднъж измежду заявената стока 6180 текстилни произведения, брандирани с фигуративни и словни изображения на известни ограничения. Камионът с полска регистрация е ръководен от български  гражданин, който е превозвал стока от Турция за Полша. 

В други два камиона на 08.03. и 09.03. 2023 година при щателна митническа инспекция сред заявената стока, транспортирана от Турция за Германия, митническите чиновници откриват общо 5322 дрехи с обозначения на световноизвестни марки. Стоките не са били декларирани, т.е. не са попадали в документите към товара и на процедура са контрабанда. На водачите – турски жители, са формирани актове по Закона за митниците.

В осъществяване на Регламент 608/2013 за случаите са известени притежателите на съответните търговски марки, които да се произнесат дали арестуваните декларирани и недекларирани артикули нарушават интелектуални права на съответните марки. 

От началото на годината досега митническите чиновници на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево са при задържали над 320 000 продукта  със знаци на регистрирани търговски марки.  

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР