50 000 евро и близо 20 000 лв. са открити

...
50 000 евро и близо 20 000 лв. са открити
Коментари Харесай

Много пари кеш и боеприпаси иззети при акцията срещу висшия магистрат във Варна

50 000 евро и близо 20 000 лева са открити в служебната каса на апелативния прокурор на Варна Владимир Чавдаров при акцията на Софийската градска прокуратура, научи NOVA от свои източници. При претършуване на парцели, благосъстоятелност или употребени от Чавдаров проверяващите са разкрили и иззели и близо 300 нелегално притежавани муниции - патрони за автомат " Калашников " и за бойни револвери. Акцията стартира по-рано през днешния ден и в следобедните часове.
До момента не е обяснен произходът на средствата, както и за какво Чавдаров не ги е показал в годишната си декларация пред Инспектората на Висш съдебен съвет.
Действията на командированите от столицата във Варна магистрати е по отношение на досъдебно произвеждане за корупция против висшия магистрат. Срещу Чавдаров има подадени сигнали за искане и приемане на пари против споразумяване на каузи, научи NOVA.
Към момента от Софийска градска прокуратура отхвърлят публична информация.
Владимир Чавдаров е административен началник на един от петте апелативни региона в страната от 2018 година насам, което прави акцията невиждана.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР