5 вицепремиери и 19 министерства - това е съставът на

...
5 вицепремиери и 19 министерства - това е съставът на
Коментари Харесай

Кабинетът Петков: Това са министрите в новото правителство


5 вицепремиери и 19 министерства - това е съставът на новия проектокабинет, препоръчан от претендента за министър-председател Кирил Петков.

Кандидатът за министър председател Кирил Петков показа проектокабинета си. В него ще има петима вицепремиери - Асен Василев и Калина Константинова от " Продължававаме смяната ", водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, Гроздан Караджов от " ИТН " и Борислав Сандов от " Зелено придвижване ", част от " Демократична България ".

Ето и целият лист на министрите:

Петков: " Ще вкараме всичките си старания обещанията да станат действителност "

Днес в 10 часа президентът Румен Радев връчи на претендента за министър-председател Кирил Петков изследователски мандат за сформиране на държавно управление. “Върху вас и партиите сътрудници пада отговорността да реформирате 12-годишното властническо ръководство, да изхвърлите задкулисието от страната ”.

Петков взе мандата и незабавно го върна като изпълнен. " Идвайки насам една гражданка ми сподели: Вие ни накарахте да повярваме още веднъж. Вие започнахте смяната. Сега е време да свършим работата до дъно ", съобщи Петков. " Време е хората в чужбина да виждат България като перспективно място за завръщане. Ще вкараме всичките си старания тези обещания и очаквания да станат действителност ", добави той.

Очаква се държавното управление да бъде гласувано в понеделник - 13 декември.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР