5 вида главоболие и как бързо да се отървете от

...
5 вида главоболие и как бързо да се отървете от
Коментари Харесай

5 вида главоболие и как бързо да се отървете от тях

5 типа главоболие и по какъв начин бързо да се отървете от тях

Несъмнено всички хора в избран миг от живота си страдат от главоболие, по тази причина неотложно протягат ръка към аналгетиците, с цел да облекчат своята болежка.

Но не постоянно можете да облекчите главоболието просто като вземете аналгетик, защото в доста случаи то може да бъде породено от здравословен проблем, който лекарят би трябвало да реши.

Освен това в тази публикация ще ви опишем 5 типа главоболия и препоръки по какъв начин да ги премахнете:

1. Тензионно главоболие
Това е най-често срещаното главоболие. За този тип главоболие, би трябвало единствено да вземете аналгетик или да масажирате раменете и врата си, дишайки постепенно и надълбоко.

2. Синузитно главоболие
Този вид болежка поражда при инфектиране и синусова зараза, тъй че дефицитът на О2 провокира напън и отмалялост. За този вид главоболие би трябвало да посетите доктор, който евентуално ще ви предпише антибиотици.

3. Мигрена
Този вид болежка може да демонстрира нарушаване в метаболитните процеси или кръвоносните съдове на мозъка. За този вид главоболие би трябвало да посетите доктор допустимо най-скоро. Освен това се предлага постоянно да вършиме извършения за възстановяване на цялостното здраве.

4. Клъстерно главоболие
Този тип болежка нормално се появява понякога, от него страда единствено 1% от международното население, от които 80% са мъже. Болката се усеща в региона на очите и единствено от едната страна на главата. В допълнение, тя може да бъде обвързвана с биологичния часовник на индивида, тъй като болката се появява в несъмнено време на деня. За този вид главоболие би трябвало да се консултирате с доктор, с цел да уточни уместно лекуване.

5. Главоболие при дехидратация
Този вид болежка постоянно се свързва с пиенето на алкохол, защото уголемява кръвоносните съдове на мозъка и трансформира производството на серотонин. В допълнение, тялото се дехидратира, което също предизвиква този тип главоболие. Най-доброто, което можете да извършите, с цел да облекчите този тип болежка, е да вземете аналгетик, да пиете доста вода и да спите.

За да избегнете главоболие от всевъзможен вид, значимо е да имате положителни привички, като уравновесен режим на хранене, пиянство на доста вода, да упражнявате минимум 30 минути дневно и да спите най-малко 8 часа дневно.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР