5 случая със сериозни нарушения при получаване на българско гражданство

...
5 случая със сериозни нарушения при получаване на българско гражданство
Коментари Харесай

ДАНС проверява 47 златни паспорта

5 случая със съществени нарушавания при приемане на българско поданство против вложения е открила ДАНС досега. Проверката продължава, като тя е по сигнал на Министерството на правораздаването. Това заяви в изявление отрасловият министър Надежда Йорданова, запитана за по процедурите за приемането на така наречен " златни паспорти ".

По думи на Йорданова Движение за права и свободи са закъснели с реакцията си по тематиката, защото още през лятото на предходната година служебният министър на правораздаването проф. Янаки Стоилов е изпратил писмо до ДАНС за 47 случая, за които има подозрения за престъпления. На процедура това са повече от половината от всички процедури, завършили с декрет за " златен паспорт " от 2013 година, когато влиза в действие тази законова опция у нас.
 Движение за права и свободи желае ДАНС с инспекция да постави точка на спекулациите
Движение за права и свободи желае ДАНС с инспекция да постави точка на спекулациите " златни паспорти "

А и в случай че има нарушавания, да се търсят виновните лица

Тя разясни, че става въпрос за случаи, при които е добито българско поданство против изказвания, че претендентите са създали съществени вложения в страната. Установени били обаче доста притеснителни данни. " Например декларирани са вложения в скъпи бумаги, които по-късно бързо трансформират притежателя си. Засечена е и порочна система за прекачване на финансови средства ", псочи Йорданова.

Тя напомни, че Министерството на правораздаването има направен законопроект за анулация на капиталовото поданство , като се чака той да бъде прегледан на идващото съвещание на Министерския съвет.
 Колко чужденци са получили
Колко чужденци са получили " златни паспорти " в България?

Ще приключи ли 46-ият парламент порочната процедура?

Припомняме, през вчерашния ден на процедурата за приемане на българско поданство от чужденци против вложения, така наречен " златни паспорти ".

През септември 2021 година дружно с Малта да се откажат от режимите си за издаване на " златни паспорти ". Докладът на Европейския парламент е адресиран и до Съвета на Европейски Съюз и Европейската комисия.

Още при започване на 2019 година в който се показва, че в три страни членки, измежду които и България, се ползват схеми за даване на поданство на вложители при условия, които не са толкоз строги, колкото елементарните режими за натурализация.

В средата на септември същата година тогавашният основен прокурор от метода, по който се получава така наречен " капиталово поданство ". Това стана, откакто през октомври 2018 година представители на по следствие на схеми за продажба на българско поданство. Резултати от следствието обаче до този миг по този начин и няма.
 Съединени американски щати предизвести България да почисти бъркотията
Съединени американски щати предизвести България да почисти бъркотията " паспорт против пари "

Ако страната желае нейните жители да се възползват от безвизово пътешестване до САЩ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР