5 положителни констатации има в доклада на ЕК за страната

...
5 положителни констатации има в доклада на ЕК за страната
Коментари Харесай

Премиерът: Докладът на ЕК за България е с 5 положителни констатации и 2 критични препоръки

5 позитивни констатации има в отчета на Европейска комисия за страната ни, две сериозни рекомендации за непълен прогрес в измененията, които се чакат от нас и две рекомендации, които са най-много на вниманието на Народно събрание. Това сподели при започване на днешното държавно съвещание министър председателят Николай Денков, представен от Българска национална телевизия.

Като значителен прогрес се регистрират въвеждането на механизма за ефикасна отчетност и наказателна отговорност на основния прокурор и въвеждането на правосъден надзор върху отводите на прокурора за формиране на наказателно произвеждане. Законодателство, което се чака от България повече от 10 години и последното Народно събрание го одобри още при започване на своята работа, сподели Денков.

Положителна констатация е и усъвършенстваният народен координационен механизъм за господство на правото и приемането на законодателство за разширение на обсега на правната помощ и въвеждането на наложителна медиация по избран вид каузи. Четвъртата позитивна констатация е обвързвана с медийната независимост в България и по-специално сформирането на работна група за законодателни промени за независимост на медиите и плурализъм.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР