5 партии за втора година не са подали годишните си

...
5 партии за втора година не са подали годишните си
Коментари Харесай

Шефът на Сметната палата похвали голяма част от партиите и посочи онези, които съвсем скоро ще бъдат заличени

" 5 партии за втора година не са подали годишните си финансови доклади пред Сметната палата. Заради нарушаването ще подадем съответните документи пред прокуратурата ", съобщи ръководителят на Сметната палата Цветан Цветков. " 4 партии са на кантар, тъй като тази година не са подали годишни финансови доклади. Ако не го създадат и идната година, ще бъде подадена процедура за изтриване ", сподели още той пред Българска национална телевизия.

От думите му стана ясно още, че 72 партии от 149 са подали така наречен нулеви финансови доклади.

Във връзка с несъответствията в декларациите на политиците и висши държавни чиновници пред Сметната палата, Цветков съобщи, че при констатиране на разминаване в данните, информацията се дава на Национална агенция за приходите. Приходната организация на собствен ред стартира проверки.

" Сериозна финансова дисциплинираност следим в партиите, тъй като получават държавна дотация. Когато получаваш държавна дотация, внимаваш доста повече. Изискванията за даренията също се съблюдават. Подписват се заявления от хората, създали дарения. Данните на по-големите донори се изпращат за инспекция в НАП”, изясни той.

" Миналата година сме съставили 232 акта за определяне на административни нарушавания по закона за публичните поръчки”, сподели още шефът на Сметната палата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР