5 общини от Кюстендилска област: Кюстендил, Дупница, Бобов дол, Рила

...
5 общини от Кюстендилска област: Кюстендил, Дупница, Бобов дол, Рила
Коментари Харесай

5 общини от Кюстендило получават над 12 млн. лева за довършване на одобрени проекти

5 общини от Кюстендилска област: Кюстендил, Дупница, Бобов дол, Рила и Сапарева баня, получават над 12 000 000 лв. целева помощ за осъществяване или за дотъкмяване на седем утвърдени плана. Преди дни държавното управление одобри да отпусне целева помощ от 166 млн. лева за 194 общини, осведоми БНР.

С към 1 800 000 лева в Дупница ще бъдат ремонтирани две улици, ще се довършват ремонтите и ще се доразплатят към този момент осъществени действия по промяна на тръбопровод и на В и К-мрежата в близкото село Бистрица, за което се плануват един милион и 200 000 лв.. В регионалния град ще се усъвършенства инфраструктурата по лесопарк " Хисарлъка " над Кюстендил за към 3 500 000 лв..

В Бобов дол ще се подменя В и К-мрежа и водоснабдяването в квартал " Миньор " за към 1 000 000 лв., както и подсилване на склон в същия квартал за още толкоз средства.

В и К-ремонти ще може да извърши и община Рила и в допълнение водохващане за водопровода Рила-Кочериново.

Подобрения за водоподаването ще направи в едно от селата - Сепарево, и общината в Сепарева Баня.

В Дупница се надяват за незабавно финансиране за замяна на В и К-мрежата и водоснабдяването на село Самораново, където на два-три пъти локалните проведоха митинги и желаеха и реализираха оставката на шефа на В и К-Дупница.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР