5 ноември 2014 г. е дата, която ще бъде помнена

...
5 ноември 2014 г. е дата, която ще бъде помнена
Коментари Харесай

Пет години от мача с Кличко: как Кубрат Пулев продължи напред

5 ноември 2014 година е дата, която ще бъде помнена постоянно от Кубрат Пулев. Преди тъкмо пет години българският боксьор заслужи опцията да се бие за международната купа в тежка категория.

В Хамбург Пулев беше нокаутиран от Владимир Кличко в петия рунд в дуела за пояса на Международната боксова федерация (IBF). След провалянето съобщи: " Продължаваме напред ".

Българинът извървя дълъг път и пет години по-късно е на крачка от нов късмет да нападна международната купа. Той е наложителен кандидат на IBF и доникъде на 2020 година би трябвало да срещне спечелилия от реванша сред Анди Руис и Антъни Джошуа.  Кубрат Пулев устоя 5 рунда! Владимир Кличко отбрани международната купа с нокаут @@@

Урокът от Хамбург

Преди пет години българинът беше в светлината на прожекторите. Той се изправи против едно от най-големите имена в историята на професионалния бокс.

Мачът с Кличко беше придружен от доста говорене, взаимни обвинявания и закани. На кръга Пулев стартира с убеденост, само че загуби.

" Научих си урока от мача с Кличко. Смятам, че в този момент съм по-подготвен и по-силен боксьор ", сподели българският боксьор след това.
 Кубрат Пулев устоя 5 рунда! Владимир Кличко отбрани международната купа с нокаут @@@
Третият път

След мача Пулев продължи пътя си и заслужи втора опция да се бие за международната купа. Той имаше плануван дуел с Джошуа на 28 октомври 2017 година, само че се отхвърли поради травма на гръден мускул.

Сега българинът е убеден, че може да стъпи на международния връх.

" И двамата (Руис и Джошуа) са победими, и двамата са преодолими. Въпрос на обстановка, на подготовка, даже и на малшанс на самия кръг. Може би, Анди Руис ще ми е една концепция по-удобен. Но не се знае - видяхте последния мач на Джошуа, той беше драматичен. Подцени ли съперника, само че беше доста по-слаб от Анди Руис. Така че не се знае в този мач какво ще се случи ", сподели Пулев след последната си победа, пристигнала в Калифорния против Райдел Букър.

От срещата с Кличко насам българинът имаше осем мача, като завоюва всичките. От тях две от успехите пристигнаха след нокаут, а най-голямо внимание от противниците му провокираха Дерек Чисора и Хюи Фюри.
 Кубрат Пулев устоя 5 рунда! Владимир Кличко отбрани международната купа с нокаут @@@
Успоредно с това кариерата му беше придружена от промени и провокации. Той се раздели със " Зауерланд " и насочи вниманието си към Съединени американски щати, където към този момент работи с Ивайло Гоцев и " Топ ранк ". През пролетта имаше огромно тестване поради абсурда с целувката на репортера Дженифър Равало. След понесените последици и успеха против Букър българинът гледа към идващото премеждие.

" Тази победа беше всичко за Кубрат, тъй като без нея нямаше да приказваме в този момент за международните трофеи. Той заложи доста ", сподели мениджърът Гоцев.

За фантазията за международна купа Пулев съобщи: " Спечелването на колан ще е сбъдната фантазия. Това ще ми осмисли дните и живота, и всичко, което съм правил досега.

dnevnik.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР