5 наркооранжерии са били разбити вчера във Варненско, иззети са

...
5 наркооранжерии са били разбити вчера във Варненско, иззети са
Коментари Харесай

5 наркооранжерии разбиха във Варненско

5 наркооранжерии са били разрушени през вчерашния ден във Варненско, конфискувани са пари и са арестувани три лица, оповестиха от полицията.

В рамките на интервенция за противопоставяне на производството и разпространяването на наркотични субстанции, чиновници на отдел „ Криминална полиция “ при ОДМВР Варна са направили претършуване в три къщи за посетители - две в с. Юнец и една в гр. Бяла. Там служителите на реда са разкрили общо 4 оранжерии за развъждане на растения от рода на конопа. Намерените и конфискувани са 324 броя зеленина, както и суха тревиста маса – към 10 кг. В обособените пространства е имало и обособени сушилни, за преправка на продукцията, като във всяка една от стаите са били ситуирани високотехнологични лампи, абсорбатори, напоителни системи, уреди за надзор на температурата и голям брой торове и препарати.


Акцията против наркотичните субстанции е траяла и в околност „ Прибой “ край Варна, където криминалистите разрушили още една оранжерия за развъждане на канабис. Там оборудването е било идентично, а откритите растения са 100 бройки – в друг етап на напредък. При последвалото претършуване в жилищата на арестуваните, в гр. Варна са открити 16 100 лв..

При интервенцията са арестувани трима души.

Действията по документиране на осъществената незаконна активност не престават под надзора на Окръжна прокуратура. Към момента има формирани три досъдебни производства по член 354а и член 354в от Наказателен кодекс.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР