5 млн. лв. са дали доверчиви хора, често възрастни, на

...
5 млн. лв. са дали доверчиви хора, често възрастни, на
Коментари Харесай

Телефонните измамници „изкарали” 5 млн. лв. от доверчиви хора

5 млн. лева са дали доверчиви хора, постоянно възрастни, на телефонни измамници, сочи статистика на полицията. Само в София сумата е към 2 млн. лева

През първите 10 месеца на годината са регистрирани над 680 телефонни измами, разкритите закононарушения са над 130, а хванатите измамници – 54.

Една от употребяваните тактики на мошениците е да се показват за служители на реда. Потърпевшите са стотици, по тази причина и Министерство на вътрешните работи стартира обучителна акция по какъв начин да се разграничават същинските от подправените чиновници на реда.

„ Моя родственик непринудено им даде парите – 6400 лева Отключи вратата, тъй като са служители на реда, предложения ги да седнат на фотьойла, сподели им къде са парите, те си ги взеха самички….”, показа една от присъстващите на срещата дами.

„ Всъщност за тях това е бизнес. Те имат, също като на,с работна седмица с работно време, в което съумяват да изкарат избрана сума пари”, изяснява Златка Падинкова.

В бандите постоянно има и хора с чисто досие, по тази причина в случай че полицията ги залови, си признават виновността.

Ръководителите пък нормално се разминават с условни присъди.

Вижте още във видеото:

-->

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР