5 милиона лева повече за нерентабилни автобусни линии в отдалечени

...
5 милиона лева повече за нерентабилни автобусни линии в отдалечени
Коментари Харесай

ДПС заподозря Асен Василев, че иска да е най-големият кмет на България

5 милиона лв. повече за нерентабилни автобусни линии в отдалечени региони . Това предложиха депутатите по време на второ четене в бюджета за 2022. Предложението бе на ръководителя на бюджетната комисия Любомир Каримански от Има Такъв Народ . ГЕРБ желаеха средства за транспорта в София. Оказва се, че поради пандемията намалял потока от пасажери в столицата . Спадът, съгласно Румен Христов е 30%.

Според него, в случай че не се помогне Следствен отдел към окръжна прокуратура графикът на градския превоз в София щял да бъде разводнен. Исканата поддръжка е за 178 милиона лв.. Управляващите обаче акцентираха, че пандемията ще бъде овладяна и прогнозите за спад на пасажерите няма да се осъществен. Досега интервалите на градския превоз не били разредени, отбрани се Румен Христов . Животът на автобусния превоз , съгласно Свиленски, не е с живота на мобилен телефон или преносим компютър и нападна цената на километър транспорт.
 Безплатен учебен превоз до прилежащи селища и през образователната 2021/2022 година
Безплатен учебен превоз до прилежащи селища и през образователната 2021/2022 година

Това реши Министерски съвет

Няма по какъв начин столицата ни да изпадне в апокалиптично положение, включи се и Цончо Ганев от " Възраждане " и застана зад настояванията на ГЕРБ. Той обаче попита проверяват ли се далаверите в София. Хората, които живеят в София разчитат на този превоз, добави Ганев. Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия уточни, че задълженията на градския превоз във Варна са 14 милиона лв.. Ще стигне ли Следствен отдел към окръжна прокуратура до задънена улица или страната ще й помогне, попита Александър Ненков и прикани депутатите да се върнат към дебата и да не показват проблемите във всички общини. Рамадан Аталай от Движение за права и свободи уточни, че общините не се децентрализират. Явно господин Василев желае да стане най-големият кмет на България, заподозря той по адрес на финансовия министър.

Близо пет милиарда лв. са средствата за общините, заложени с макрорамката.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР