5 месеца след като 8-годишния Томи бе застрелян с пушка

...
5 месеца след като 8-годишния Томи бе застрелян с пушка
Коментари Харесай

Тома Томов след присъдата: Случаят е извън всякакви норми на Наказателния кодекс, ще обжалваме

5 месеца откакто 8-годишния Томи бе убит с пушка в Mездра, към този момент има неоправдателна присъда. Случаят от 8 януари потресе цяла България. Внукът на Тома Томов беше открит мъртв с дълбока прострелна рана пред портата на съседска къща, в която отишло да си играе със собствен другар.



Разследването потвърди, че момченцето е убито с ловна пушка, която бащата на другото съхранявал по погрешен метод в дома си. Самият той призна виновността си в съда и изиска кратко произвеждане още в първото съвещание по делото.
Така присъдата от 9 години отнемане от независимост беше редуцирана на 6, които мъжът ще би трябвало да излежи при общ режим и да заплати на родителите 400 хиляди лв.. Присъдата обаче може да бъде обжалвана от потърпевшата страна.
„ Прокуратурата и съда одобриха случая като сериозен. Те направиха всичко допустимо съгласно процеса. Последните години в България съдът резервира своя човешки облик. Аз не съм привързан, тъй като виждам нещата от всички страни. Съдът остана като дребен остров в един океан от безобразия”, сподели дядото на убитото момче Тома Томов.
Той прибавя, че присъдата ще бъде обжалвана, тъй като „ казусът е отвън всевъзможни правила на Наказателния кодекс”.
„ Особената свирепост, която последва след убийството на детето е невиждана. Опитано е да се инсценира нещо друго”, прибавя той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР