5 лунен ден е единственият ден, в който храната се

...
5 лунен ден е единственият ден, в който храната се
Коментари Харесай

Хранене по лунен календар – сряда – 31 август 2022

5 лунен ден е единственият ден, в който храната се усвоява без излишък и изцяло се преобразува в тъканите. Не е добре да се гладува, само че и да се преяжда не трябва.  Факт е, че при започване на растящата Луна хората се нуждаят от мощ и сила за огромни достижения! 

Важно е в този лунен ден е да установите от какви храни се нуждае тялото ви, като следвате вашето възприятие за усет и да употребявате тази интуитивна информация в избора си. Енергията на този ден е ориентирана към алхимията на храната, която ядем. Това е интервал на специфична промяна вътре в храносмилателната ни система, ето за какво е по-добре да насочим вниманието си във вътрешността и да определим най-хубавите артикули за приемане в този миг. Денят се явява като тест - в случай че почувствате омерзение към някой артикул, значи той  е нездравословен за вас и не би трябвало да се използва.

Лунният календар поучава да се заобикалят месни ястия в този ден. Допустима е риба. Може да употребявате млечни артикули (мляко, сирене и извара), плодове, зеленчуци, мед.

Нежелателно е да се използват семена, орехи, ядки.

Въздържайте се от алкохолни питиета като ракия, водка, коняк, уиски, даже шампанско. Но чаша хубаво алено вино може.

САЛАТА ОТ ЗЕЛЕ С МАЙОНЕЗА

Продукти: 500 г бяло зеле, 1 глава кромид лук, 1 ябълка, 4 с. л. майонеза, ситно нарязан копър, сол.   

Приготвяне: Зелето се нарязва на тънки сламки, претрива се с малко сол. Полученият сок се отцежда. Слага се в дълбока купа.

Добавя се ситно нарязаният лук, настърганата на едро ренде ябълка и нарязания копър.

Салатата се овкусява с майонезата, разбърква се добре, трансферира се в салатиера и се оставя да престои в хладилника 1 до 2 часа.

Може да я украсите по ваш усет.

 

 

Чубрицата - Подправка се популяризира по света посредством монасите. Известно е, че манастирите в тези далечни времена са били извор на познания за билките. Именно посредством техните послушници растението попада на масите на енориашите, първо като чудодейно лекарство, а по-късно като фалшификация.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР