5 компактдиска с проценти над 4,5% APY (и без неустойки)

...
Когато става въпрос за печелене на високи лихвени проценти върху
Коментари Харесай

Когато става въпрос за печелене на високи лихвени проценти върху парите си, спестителите имат много възможности за избор в момента. Въпреки че неотдавнашните увеличения на лихвените проценти на Федералния резерв доведоха до много по-високи разходи за кредитополучателите, те също така накараха банки, кредитни съюзи и други финансови институции да предлагат значително по-високи APY за лихвоносни сметки, като високодоходни спестовни сметки и депозитни сертификати (CD-та).

Но ако търсите CD с висок APY, може би сте разбрали, че повечето начисляват санкции за теглене на парите ви преди изтичане на срока. Това не е най-добрият вариант, ако има шанс да се наложи да получите достъп до парите си, преди компактдискът да е изтекъл.

За щастие има определени компактдискове, които предлагат гъвкавост по отношение на датата на теглене. Тези дискове без наказания могат да бъдат интелигентна опция, ако искате да се възползвате от предимствата на високите APY, които се предлагат в момента, но не искате да се обвързвате.

Любопитни сте за процента, който бихте могли да печелите върху вашите спестявания? Разберете тук.

5 компактдиска със ставки над 4,5% APY (и без неустойки)

Ако търсите компактдиск с гъвкави условия за теглене, APY над 4,5% и без санкции, помислете за едно от следните:

America First Credit Union: 5,00% APY

America First Credit Union, един от 10-те най-големи кредитни съюза в нацията, в момента предлага 12-месечен CD акаунт, който функционира много като обикновен CD без наказания – и в момента се предлага с висок APY от 5,00% и нисък минимален депозит от $500.

Важно е обаче да се отбележи, че правилата за този компактдиск са малко по-различни. На притежателите на сметки наистина е позволено да теглят пари без неустойка, но е разрешено само едно безплатно теглене и то трябва да се извърши през първите пет календарни дни на всяко тримесечие. Ако обаче можете да работите в рамките на тези параметри, високият лихвен процент и ниският минимален депозит го правят заслужаващ поглед.

USAlliance Federal Credit Union: 5,00% APY

USAlliance Federal Credit Union предлага 11-месечен CD без неустойка с висока ставка от 5,00% APY — и е съчетана с ниска минимален депозит от $500.

С този компактдиск можете да изтеглите главницата си без неустойка седем дни след отваряне на сметката. Въпреки това не можете да правите частични тегления, ако изтегляте парите си по-рано. Ще трябва да изтеглите целия си баланс или нищо от него, ако правите предсрочно теглене.

CIT Bank: 4,90% APY

CIT Bank, онлайн банка това е дъщерно дружество на First Citizens Bank, също предлага компактдиск без наказания с процент доста над 4,5%. Този 11-месечен CD има процент от 4,90% в момента — и ако трябва да изтеглите парите си по-рано, няма да плащате неустойка, за да го направите. И това включва главницата и лихвите, които сте спечелили до този момент.

Въпреки това, при $1000, минималният депозит е по-висок от изискванията за някои други дискове без неустойка. Така че, ако нямате достатъчно, за да изпълните този минимум, може да потърсите другаде.

Ally Bank: 4,55% APY

В момента Ally Bank предлага 11-месечно не -наказателен компактдиск с APY от 4,55% — и уникалното за този компактдиск е, че няма изискване за минимален депозит за отварянето му. Тази гъвкавост го прави достъпен за почти всеки и вие също така получавате 60 дни за захранване на акаунта след отварянето му.

Срокът за теглене също е по-кратък от някои други дискове без наказания. С компактдиска без наказания на Ally можете да изтеглите целия баланс и всички лихви, които сте спечелили, шест дни след финансиране на акаунта.

Вие обаче трябва да изтеглите общото салдо, ако възнамерявате да изтеглите парите си по-рано. Няма опция за частично теглене с този компактдиск.

Marcus от Goldman Sachs: 4,50% APY

Ако отворите компактдиск с Marcus, имате избор между три без наказание Компактдискове: 7-месечен компактдиск, 11-месечен компактдиск и 13-месечен компактдиск.

Въпреки това, само 13-месечният компактдиск без неустойка предлага ставка от 4,50%. Другите два компактдиска без неустойки от Marcus предлагат проценти доста под този праг, съответно 0,45% APY и 0,35% APY.

С 13-месечния компактдиск без неустойки можете да изтеглите своите главница и лихва още седем дни след финансирането, без да плащате неустойка. Изискването за минимален депозит също е ниско от $500, което прави този компактдиск достъпен за повечето спестяващи.

Научете повече за най-добрите проценти за спестяване, за които можете да се класирате тук.

Долната линия

Ако все още не мислите, че можете да се ангажирате със срок на CD или ако не сте сигурни дали ще трябва да получите достъп до спестяванията си в близко бъдеще, все още имате възможност да спечелете висок гарантиран APY за парите си с CD без наказания. Тези акаунти ви предлагат по-голяма гъвкавост по отношение на тегленето на парите ви — и няма никакви свързани санкции, за които да се притеснявате. Просто не забравяйте да направите проучване, преди да се ангажирате, за да разберете напълно изискванията и условията за теглене, преди да отворите такъв.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР