5 каузи, 10 издания, над 790 000 лв. събрани от

...
5 каузи, 10 издания, над 790 000 лв. събрани от
Коментари Харесай

Vivacom събра и дари близо 800 000 лв. за 10 издания на Операция Жълти стотинки

5 дела, 10 издания, над 790 000 лева събрани от обществото и сътрудници и дарени от Vivacom - това е равносметката от проведената от компанията Операция " Жълти стотинки ".

Тази година бенефициент е Сдружението на олимпийските тимове по естествени науки. Младите ни гении получиха над 53 000 лева, с които ще могат да финансират подготовката си и присъединяване на интернационалните надпревари.

Контекст : Операция " Жълти стотинки " се организира от 2010 година до момента. В рамките на акцията се събират дарения в особено обозначени касички в офисите на Vivacom, както и в обектите на над 50 партниращи компании в цялата страна. Освен това се одобряват дарения посредством DMS номера или по дарителски сметки.

До момента са подкрепени следните дела:
Създаването на първия Център за деца с дислексия и аутизъм. Изграждане и действие на 2 центъра за краткотрайно настаняване от фамилен вид за изоставени бебета - план на фондация " Надежда за дребните ". Изграждане и действие на 2 следени жилища за краткотраен заслон на младежи, напуснали домовете за сираци - план на Фондация за обществена смяна и включване. Подпомагане на действието на " Център за Надежда " за деца с множествени увреждания в София - план на фондация " I can too ". Подготовка на олимпийските тимове по естествени науки и присъединяване им в интернационалните надпревари - план на Сдружението на олимпийските тимове по естествени науки.
Детайли : В рамките на миналата година телекомът събра 43 221 лева за олимпийците по биология, математика, астрономия, астрофизика, информатика, филология, физика, химия и физика и подари още 10 000 лева за тях.

" Само за 2022 година нашите олимпийци са спечелили 11 златни, 18 сребърни и 13 бронзови медали в най-престижните международни надпревари и това е освен мотив за горделивост, само че и индикатор за капацитета на идващото потомство гении. Тази година им предстоят още мощни надпревари, където имаме вяра, че ще завоюват още доста медали ", съобщи изпълнителният шеф на Сдружението на олимпийските тимове по естествени науки Вълкан Горанов.

В прав текст : " Дарителството е устойчива традиция във Vivacom и отразява нашата цел да бъдем обществено виновна компания, която оказва помощ за развиването на общностите и районите - за интервал от 12 години телекомът e дарил близо 5,6 милиона лв. за разнообразни дела и начинания ", акцентира Николай Андреев, основен изпълнителен шеф на Vivacom.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР