5-годишното дете, пометено от кола на тротоар в София снощи,

...
5-годишното дете, пометено от кола на тротоар в София снощи,
Коментари Харесай

5-годишното дете, пометено от кола на тротоар в София, е в съзнание и контактно

5-годишното дете, пометено от кола на тротоар в София нощес, е в реанимацията на Пирогов. Детето е в схващане и е контактно, съобщи бТВ. От болничното заведение обявиха, че след осъществени подробни прегледи, то е настанено за лекуване и интензивно наблюдаване в клиниката по детска реанимация с лицево-челюстна контузия, травми, както и контузии на главата.

Оказва се, че поданици на квартала са подавали сигнали до Столична дирекция на вътрешните работи за рисково шофиране в региона. Следи от спирачки, издълбан асфалт и голяма дупка са част от следите от снощната злополука. Цяло знамение е, че е потърпевшо единствено едно дете, защото покрай мястото минава пътека, по която минават възпитаници, предава Българска национална телевизия.

5-годишното момче пострада на столичния бул. " Копенхаген ", след конфликт на два автомобила. Катастрофата е станала при опит на единия да направи противоположен завой и отнето преимущество на различен автомобил. Според очевидци, водачът на едната кола се е движил с над 120 км/ч. Излетялата кола връхлита на тротоара и удря момченцето, което е било с майка си. Жената не е е потърпевша.

Жители от региона, където нощес стана злополуката, настояват, че непрестанно изпращат сигнали до Столична дирекция на вътрешните работи, Столична община и регион " Искър " за метода, по който се кара в този регион - превишена скорост, минаване на червен светофар и непрекъснати нощни гонки. До момента резултат от тези сигнали няма.

Теодора Живкова е един от жителите на региона, които постоянно алармират полицията за многочислените пътни нарушавания тук:

" Всяка вечер след 21:00 часа до дребните часове на нощта по " Цариградско шосе " и по бул. " Копенхаген " има гонки, извънредно нападателно шофиране от страна на мотористи и водачи на МПС. Нетърпимо е да се живее по този начин, основават се непрестанно предпоставки за произшествия. Подавали сме голям брой сигнали, до момента без резултат. "

Без резултат досега е и настояването на хората от квартала на въпросното кръстовище да се сложи камера за премерване на скоростта на колите.

- При тези условия няма по какъв начин да сме спокойни...

- Не знам докога това би трябвало да го поносим - да има убити, премазани, блъснати, инвалиди хора. Това е неприемливо и би трябвало да се вземат съществени и съществени ограничения.

- Не мога да схвана за какво би трябвало да стане злополука, с цел да се вземат ограничения.

От Столична дирекция на вътрешните работи оповестиха, че към момента се обясняват детайлности за злополуката в границите на образуването досъдебно произвеждане. От там потвърдиха, че пробите за алкохол и опиати и на двамата водачи са негативни.

Ръст в броя на злополуките регистрират от Министерство на вътрешните работи. За първите 8 месеца на тази година те са били 4500. Загиналите са близо 350 души, а ранените са към 6000 хиляди. Спрямо същия интервал на предходната година нарастването на злополуките у нас е с близо 300. Остава отворен въпросът за какво макар сигналите и систематичните нарушавания в този регион, ограничения не са взети и се стига до тежкия случай с 5-годишно дете.

В късния следобяд от Столична дирекция на вътрешните работи оповестиха, че от началото на годината са получени единствено два сигнала от жители за региона на бул. " Копенхаген " в 8-о РПУ. Единият е за дрифтиращ автомобил, а другият за звук от мотори.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР