5-годишно момченце от брациговското село Исперихово се е удавило в

...
5-годишно момченце от брациговското село Исперихово се е удавило в
Коментари Харесай

Откриха трупа на 5-годишно момченце, удавило се преди 3 дни

5-годишно момченце от брациговското село Исперихово се е удавило в Стара река дни преди нещастието с двете сестрички от Панагюрище. Тялото му било открито след три денонощия търсене, в което се присъединили десетки доброволци и опитни пещерняци, заяви представителят на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи Мирослав Стоянов.

Инцидентът е станал на 4 юли. Детето било оставено да си играе край реката денем, след това изчезнало.

Близките му се пробвали да го търсят, само че на вятъра. Сигналът на 112 бил подаден едвам 8 часа по-късно – към 22 часа вечерта.

Веднага била проведена акция за търсене на детето. Били мобилизирани всички чиновници на полицейските ръководства в Пещера и Брацигово, както и сътрудниците им от пожарните служби. Включили се и пещерняци от Българската асоциация по спелеология, които с канута обикаляли реката, с цел да търсят, както и десетки доброволци, основно от махалата, в която е живяло момченцето. Операцията траяла повече от 3 денонощия.

В последна сметка момчето било открито от пожарникари чак в покрайнините на град Кричим в края на предходната седмица.

От дирекцията на полицията молят да не се оставят малчугани без контрол и да не им се разрешава да играят край реки, канали, язовири, които са изключително рискови при значителни превалявания, каквито има в последните дни. А при подозрение, че може да се е случило нещо неприятно, околните да алармират в точния момент, приканват още от дирекцията на Министерство на вътрешните работи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР