5-годишно дете се нуждае от лечение със стволови клетки, за

...
5-годишно дете се нуждае от лечение със стволови клетки, за
Коментари Харесай

Майка се нуждае от средства за лечението на детето ѝ

5-годишно дете се нуждае от лекуване със стволови кафези, с цел да живее пълноценно. Момиченцето е получило инсулт при раждането си. Оттогава майката съвсем сама се оправя с финансирането на съответно лекуване в чужбина. Не е по силите ѝ обаче да заплати скъпа процедура, която следва в Азербайджан.

Само преди дни Евелин навършва пет години. Момиченцето не може да се зарадва като връстниците си на тортата и подаръците, тъй като е съвсем неподвижно.

„ Тя е родена в Англия за жалост след много дълготрайно и тежко раждане. Беше без О2. На втория ден след ядрено-магнитен резонанс се разбра, че е получила инсулт ”, описа Юлияна Караиванова.

Младата майка се прибира вкъщи си в Русе, където може да разчита само на помощта на родителите си за развъждането на Евелин.

„ Слава богу ментално е съхранена, всичко схваща. Не приказва още, уповавам се и това да се случи ”, споделя още дамата.

А, майката, която и работи, съумява сама да покрива всички разноски за лекуване и рехабилитатори за Ева. От 3 години момиченцето от време на време посещава клиника в Истанбул.

„ Неврологът посъветва, че е належащо да се направи мезозомна терапия – впръскване на стволови кафези през носа. Вече са минали две такива. Имаме значителен прогрес. Ева към този момент се пробва сама да задържа главата си ”, добавя майката.

Професорът от турската клиника предложил да бъдат направени вливки на стволови кафези от донор, водейки се от позитивния резултат от предходните две лечения.

Оттук нататък обаче майката на Евелин не може да се оправи сама с финансирането, освен тъй като лекуването със стволови кафези е скъпо, само че и тъй като ще би трябвало да финансира пътуването на медицински екип, който да следи положението на детето по време на полета. Младата майка е уверена, че детето ѝ ще има късмет за пълностоен живот.

„ Вярвам, че има положителни хора и че тя ще оздравее ”, споделя Юлиана, която описа, че през петте години битка за оцеляването на Евелин, нито една институция не я е насочила към Фонда за лекуване на деца в чужбина. Сега младата жена има къс период да събере парите за първата процедура в Баку, а по-късно ще кандидатства за финансиране за продължаващата част от лечението на Ева от държавния фонд.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР