5 години затвор получи Александър Димитров, който пиян и дрогиран

...
5 години затвор получи Александър Димитров, който пиян и дрогиран
Коментари Харесай

Пияният и дрогиран пловдивчанин, убил таксиджия на Адата, получи 5 години затвор

5 години затвор получи Александър Димитров, който пийнал и дрогиран провокира злополука със своя другар и умъртви таксиметров водач на моста на Адата.

След съвсем две години влачене на делото съдът призна за отговорен младия мъж, който изрично споделя, че не е управлявал автомобила в деня на съдбовната злополука.

Днес той ново застана пред съда, само че този път с нова отбрана. В залата обаче не пристигнаха последните двама неразпитани очевидците. Така юрист Атанасов изиска от съда делото да се насрочи и за последно, с цел да бъдат призовани още веднъж очевидците, тъй като техните показания могат да бъдат от голяма важност.

Съдът и държавното обвиняване обаче откриха за безпричинно настояването на бранителя, тъй като делото се е проточило съвсем две години, а същите очевидци не са се явили до в този момент и е маркирано, че те живеят в чужбина и се прибират в страната рядко.

Така магистратите дадоха думата на подсъдимия да опише какво се е случило.

Александър твърди, че не е управлявал колата.

„ Щерьо кара колата. Бяхме в махалата, като аз бях на женитба.Щерьо пристигна при мен и ми предложи да вървим на бар. Аз се съгласих и той се качи да кара, а аз седнах до шофьорското място. Бяхме пили доста. Играех си на телефона и видях единствено по какъв начин идва кола от моста. Изведнъж се ударихме”, описа обвиненият.

След това двамата младежи са излязли от колата, като съвсем незабавно е пристигнала полиция, само че тогава не са подозирали, че има умрял човек.

„ Когато ни заведоха в районното не знаех, че таксиметровият водач е потърпевш. Дойде чичото на Щерьо и му сподели да не споделя, че той е карал колата, тъй като в блъснатото такси индивидът е умрял ”, показа още Александър. Тази версия обаче не е подкрепена с никакви доказателства.

Така в следобедните часове съдът осъди Александър на 5 години отнемане от независимост, макар изисканата допустимо най-лека присъда от отбраната на обвиненият, а точно 3 години затвор.

Присъдата може да се апелира пред Апелативен съд Пловдив.

Припомняме, че Димитров се снабди с обвиняване, откакто пийнал и надрусан аргументи злополука със смъртен случай на кръстовището на бул. " 6-ти септември " и моста на Адата. Инцидентът стана сутринта на 3-ти август 2019 година, а жертвата бе 60-годишен лидер на таксиметров автомобил. БМВ-то, ръководено от неправоспособния 23-годишен Александър, не спряло на знак „ Стоп “.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР