5 години работихме и говорихме за една по-силна и обединена

...
5 години работихме и говорихме за една по-силна и обединена
Коментари Харесай

Емил Радев: Пътят на България е само един - в обединена Европа и с проевропейски политики

5 години работихме и говорихме за една по-силна и обединена Европа, против двойните стандарти и по какъв начин България може да доближи най-развитите европейски страни.

Това сподели пред камерата на Novini.bg в Брюксел евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев в отговор на въпрос с какво ще запомни работата на този европарламент. "В новия европарламент проевропейските сили би трябвало още веднъж да имат болшинство. Не би трябвало да се поддаваме на популистите и на тези, които желаят да разцепят Европа. Проевропейските политики би трябвало да бъдат водещи и идващите 5 години. Европейският съюз ни прави всички дружно доста по-силни. Европейският съюз ни прави доста по-конкурентноспособни. Европейският съюз ни прави доста по-сигурни в този свят на спорове. Пътят на България е единствено един - в обединена Европа и с проевропейски политики ", разкри какво чака от новия европейски парламент Радев.

"Винаги сме се старали да се борим с двойните стандарти в Европейски Съюз, тъй като това води до едно обезверяване измежду жителите в Централна и Източна Европа. Програмата за битка с двойните стандарти при храните е напълно българска. Следващото нещо, което би трябвало да се случи, е България да бъде призната в Шенген. Вече 7 години изпълняваме всички условия за участие в Шенгенското пространство. България охранява най-добре външната граница на Европейският съюз. Крайно време е България да бъде призната в Шенген ", безапелационен беше евродепутатът.

"Виждаме нервността за Брекзит и лъжите, които бяха казани по време на акцията за излизането на Англия от Европейския съюз, че няма да има мигранти, че в английската стопанска система ще влязат милиарди и тн. Гражданите на Англия също осъзнаха тези неистини и схванаха, че един корав Брекзит ще докара единствено до безпорядък. Ще има пролонгация и нека английското държавно управление разбере какво тъкмо желае. Ценностите на Европейския съюз важат с цялостна мощ и за Англия. Само дружно можем да се оправим с проблемите. Тероризмът е един подобен проблем. Никоя страна не може да се оправи сама. Само дружно можем да имаме обезпечена сигурност и можем да се борим с тероризма ", съобщи Емил Радев по тематиката за Брекзит.

По материала работиха Галя Георгиева и Филип Епитропов
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР