"5 човека излизат на улицата и искат, те нямат подкрепата

...
"5 човека излизат на улицата и искат, те нямат подкрепата
Коментари Харесай

Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи е против незаконните окупаторски действия на 5 -те медицински сестри

"5 индивида излизат на улицата и желаят, те нямат поддръжката на сестрите.Решенията би трябвало да бъдат взимани от законни организации на законни преговори”. Това съобщи през днешния ден Милка Василева, ръководител на УС на съсловната организация на експертите по здравни грижи по време на брифинга на Българския лекарски съюз, на който участваха представители на общински, частни лечебни заведения и други съсловни организации. Милка Василева съобщи, че медицината е екипна активност и всички лекари вършат здраве и опазване на здравето.

В последните 20 години проблемите на лекарите били подценявани от всички ръководещи. Хората прегоряха и виждаме какво се случва в този момент, уточни тя. Въпреки това тя не утвърждава дейностите на протестиращите в партийния дом, защото те натягат в допълнение атмосферата в бранша.

За БАПЗГ е още по-тревожно ситуацията на техните сътрудници, тормозят се за тяхното здравословно положение и проблемите, които те изваждат пред обществото - пресилени в техните дейности.

Действително настояванията, които постановат са безусловно верни, само че методите, по които те се пробват да ги разрешат няма по какъв начин да бъдат признати от организацията, подчертава Милка Василева.

"Ние желаеме да има диалози и да бъде направена тактика, която да дефинира развиването на българското опазване на здравето, с цел да може експертите по здравни грижи и лекарите да знаят мястото си в здравната система ", сподели Василева.

Ние желаеме своята самостоятелност, само че излизането на улицата не взема решение казуса. "Ние не заставаме зад метода, по който се насочат настояванията на протестиращите медицински сестри ", акцентира Милка Василева, която чака ръководещите да реализират политическо единодушие и повече такива ескалации на напрежението да не бъдат създавани.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР