5 бивши лондонски полицаи признаха, че са изпращали расистки съобщения за Меган, херцогинята на Съсекс, други кралски особи

...
Лондон — Петима пенсионирани британски полицаи в четвъртък признаха, че са
Коментари Харесай

Лондон — Петима пенсионирани британски полицаи в четвъртък признаха, че са изпращали обидни и расистки съобщения в социалните медии за съпругата на принц Хари, херцогинята на Съсекс , и други. Мъжете, всички на 60 години, бяха арестувани след разследване на BBC миналата година, което предизвика вътрешно полицейско разследване.

Обвиненията гласят, че съобщения, публикувани в затворена група в WhatsApp, се отнасят до Хари и съпругата му Меган, както и до принц Уилям и съпругата му Кейт и покойната кралица Елизабет II и покойният й съпруг принц Филип. Някои също така споменаха министър-председателя на Обединеното кралство Риши Сунак, бившия министър на вътрешните работи Прити Пател и бившия министър на здравеопазването Саджид Джавид.

Робърт Луис, Питър Бут, Антъни Елсъм, Алън Хол и Тревър Лутън се признаха за виновни в Уестминстърския магистратски съд в Лондон до изпращане чрез публична комуникация на грубо обидни расистки съобщения. Всички са бивши членове на лондонското столично полицейско управление и са прекарали известно време в клона за парламентарна и дипломатическа защита на силите, който охранява политици и дипломати.

Докладът за изсъхване установи, че „The Met“, както е известна полицията, е загубила доверието на хората, на които служи, защото е пронизан от институционален расизъм, женомразство и хомофобия и не прави достатъчно, за да отсее лошите служители.

Този доклад, базиран на официално правителствено разследване, беше поръчан след млад жена беше изнасилена и убита от действащ офицер през 2021 г.

Столичната полицейска служба, която има повече от 34 000 служители и е най-голямата сила във Великобритания, трябва да се „промени“ или да бъде разбита, след като не успя да се справи тези дългогодишни проблеми от повече от две десетилетия, казаха следователите в доклада, публикуван през март.

Шестият бивш офицер, Майкъл Чадуел, отхвърли едно обвинение по същото обвинение и трябва да бъде изправен пред съда на 6 ноември. Останалите трябва да бъдат осъдени същия ден.

Американската актриса с две раси Меган Маркъл се омъжи за принц Хари, вторият син на крал Чарлз III, в замъка Уиндзор през 2018 г.

В началото на 2020 г. , Хари и Меган се оттеглиха от кралските задължения и напуснаха Обединеното кралство, като се позоваха на непоносимите намеси и расистките нагласи на британските медии.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР