5,5 млн. лева е загубата натрупана от общинската фирма Градски

...
5,5 млн. лева е загубата натрупана от общинската фирма Градски
Коментари Харесай

Разгромяващи данни за състоянието на „Градски транспорт“ във Варна, новата загуба е 5,5 млн. лева

5,5 млн. лв. е загубата насъбрана от общинската компания „ Градски превоз “ доникъде на тази година, това беше изнесено по време на съвещанието на общинския съвет на Варна. В отчета на инспектора на превозвача се признава, че има сериозна неустановеност за това, че то може да продължи да работи.

„ Това значи, че сдружението е на процедура в неплатежоспособност “, разяснява водачът на Българска социалистическа партия – Варна Борислав Гуцанов. Той прикани управлението на ГЕРБ да вземат политическо решение и да се намеси, като смени управлението и метода на ръководство на компанията. Както „ Петел “ към този момент писа, за предходната година загубата на „ Градски превоз “ - Варна е близо 3 млн. лв., а общата разлика сред активите и пасивите е над минус 9 млн. лв..

Гуцанов съобщи също, че сдружението има четири запора на сметки – върху ремонтираното хале, от Национална агенция за приходите, от доставчика на гориво, както и на 10 рейса.

Марица Гърдева от ГЕРБ се опита оправдае загубата със обществената функционалност, с които е натоварено сдружението. Тя прикани сътрудника си от левицата, в случай че желае нарастване на проходите на сдружението, да предложи нарастване на цената на билета.

В последна сметка изнесените данни не повлияха на гласуването на годишния доклад на „ Градски превоз “ - Варна. Той беше признат с гласовете на ГЕРБ и съдружниците им в съвета, а управлението на компанията беше освободено от отговорност.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР