5,3 млн. лв. ще струва на Община Варна изграждането и

...
5,3 млн. лв. ще струва на Община Варна изграждането и
Коментари Харесай

Стана ясно колко милиона ще струва пускането на важен за Варна проект

5,3 млн. лева ще коства на Община Варна построяването и стартирането в употреба на Клетка 2 на Регионалното хранилище за твърди битови боклуци в село Въглен, което обслужва общините Варна, Аксаково и Белослав. Това съобщи през днешния ден зам.-кметът Христо Рафаилов по време на съвещанието на ПК " Финанси и Бюджет “.  

2 млн. лева от средствата за тази активност към този момент са заложени в бюджета, останалите пари бихме могли да осигурим посредством преразпределение на средствата, посочи зам.-кметът Рафаилов. По думите му 800 000 лева за Клетка 2 могат да се обезпечат от перо зимно разчистване, защото на процедура Варна е в края на този сезон. Други 500 000 лева биха могли да се преразпределят от заложените за тази година средства за разчистване на боклука на база на изхарчените с половин милион лв. по-малко средства през 2023 година Още 893 000 лева Община Варна ще приспадне от отчисления от трети страни.

Рафаилов добави, че цялостната сума от 5,3 млн. лева, нужна на Общината за окончателното създаване и стартиране в употреба на Клетка 2, няма да бъде изхарчена единствено през актуалната година. Общината разполага с година и половина да се приготви за нея, разясни той и добави, че по този начин останалите 1.1 млн. лв. за разширението на районното хранилище могат да бъдат планувани и разплатени в Бюджет 2025 година или посредством целеви инфраструктурен заем от Фонд " Флаг “.

По план Клетка 2 съставлява пространство за неутрализиране на битови боклуци, неподлежащи на рециклиране чрез депониране. Изграждането на оборудването по проект ще стартира през месец април на територията на съществуващото районно хранилище за неопасни боклуци.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР