5+1 партии в следващото Народно събрание и паритет между и

...
5+1 партии в следващото Народно събрание и паритет между и
Коментари Харесай

„Тренд“: 5+1 партии в 49-ото НС, ГЕРБ и ПП-ДБ с по-малко от процент разлика


5+1 партии в идващото Народно заседание и паритет сред и обединяването сред „ “ и „ “. Това сочат данните от изследване на „ Тренд “ по поръчка на вестник „ 24 часа ", отдадено на настройките на българите по отношение на главните институции, служебните министри и политическите обединения.

и обединяването сред „ “ и „ “ са със сходна електорална поддръжка. резервира минимално преимущество с по-малко от % пред предизборната коалиция, като партията на се употребява с поддръжката на 25,6% от гласуващите, до момента в който обединяването сред „ “ и „ “ с 24,8% от гласуващите.

Третото място остава за с 12,8%. „ “ доближава равнища от 11,9% измежду гласуващите. Пета в подредбата е с 8,9% от гласуващите. Реални шансове за парламентарно посланичество резервира „ “ с 4% от гласуващите.

Предизборната акция ще се окаже решаваща за партията на. На отдалеченост от парламентарната преграда, само че над 3% остава „ “.

Опцията „ не поддържам никого “, която ще участва и в самия избирателен ден, продължава да събира относително висок % (4,8%).

От организацията прецизират, че резултатите от електоралния въпрос не регистрират втория лист със глобени лица по закона „ Магнитски “, който беше оповестен на 10 февруари.

През февруари 26% от българите дават позитивна оценка за работата на държавното управление, а 58% негативна.

Начело на класацията с най-положителна оценка и най-висока известност е министър-председателят Гълъб Донев (40%). Първите пет министри с най-високо позитивно отношение са Весела Лечева (32%), Иван Демерджиев (31%), Крум Зарков (26%), Атанас Пеканов (25%) и Димитър Стоянов (24%).

Те са и най-разпознаваемите лица от служебното държавно управление. След тях се подреждат Асен Меджидиев (21%), Росен Христов (20%), Лазар Лазаров (19%) и Иван Шишков (19%).

Останалите служебни министри са по-слабо разпознаваеми. Теренът на изследването стартира ден след встъпването в служба на новия министър на културата Найден Тодоров, който предстоящо към този момент е най-неразпознаваемото лице в кабинета.

За президента 43% дават позитивна оценка, до момента в който 47% споделят отрицателна.

Проучването на „ Тренд “ е по поръчка на вестник „ 24 часа ", отдадено на настройките на българите по отношение на главните институции, служебните министри и политическите обединения. Изследването е осъществено в интервала сред 4 и 11 февруари 2023 година посредством директно полустандартизирано изявление " лице в лице " с таблет измежду 1003 души.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР