4media.INFOВ най-големия казахстански град Алмати се стигна до сблъсъци между

...
4media.INFOВ най-големия казахстански град Алмати се стигна до сблъсъци между
Коментари Харесай

Полицията в Казахстан: Елиминирахме десетки протестиращи

4media.INFO

В най-големия казахстански град Алмати се стигна до конфликти сред органите на реда и протестиращи, като полицията заяви, че десетки участници в демонстрациите са били " отстранени ", предаде Ройтерс, цитира нюз.бг.

Няколко бронетранспортьора и десетки бойци влязоха в четвъртък сутринта на основния площад в Алмати, където стотици хора стачкуват против държавното управление за следващ ден, оповестиха репортери на организацията от мястото на събитието.

Според тях при приближаването на военните към тълпата са се чули изстрели, само че по-късно ситуацията се е успокоила.

Във вторник и сряда в Казахстан при митинги, първоначално провокирани от повишението на цените на горивата, загинаха осем служители на реда и военнослужещи от националната армия. Това накара казахстанския президент Касим-Жомарт Токаев да се обърне за помощ към ръководения от Русия алианс за сигурност, който предложи да изпрати мироопазващи сили.

Държавната телевизия заяви в четвъртък, че Националната банка на Казахстан е взела решение да спре работата на банките в страната с оглед сигурността на техните чиновници. В огромна част от държавата няма интернет връзка.

Според ТАСС ситуацията в казахстанската столица Нур Султан през днешния ден е спокойна, митинги няма.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР