498 800 012 лева без ДДС струва модернизацията на жп

...
498 800 012 лева без ДДС струва модернизацията на жп
Коментари Харесай

Почти 500 млн. лева без ДДС е модернизацията на жп участъка Елин Пелин-Вакарел

498 800 012 лв. без Данък добавена стойност коства модернизацията на жп сектора Елин Пелин-Вакарел с построяването на 8 моста и естакади и други уреди.

Изпълнител на плана е ДЗЗД " Джен-Дуй жп Елин Пелин ". В него са включени компаниите: " Дженгиз Иншаат Санайи Ве Тиджарет Аноним Ширкети " АД, " Дуйгу Мюхендислик Иншаат Туризм Дъш Тиджаред Ве Санайи Лимитед Ширкети " ООД. Срокът за осъществяване е 72 месеца, оповестиха от НКЖИ.

Документът за рационализация на жп сектор Елин Пелин-Костенец бе подписан от генералния шеф на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски . Той е за правата на ЛОТ 1 от план " Модернизация на жп сектор Елин Пелин-Костенец ".

От сдружението оповестяват, че секторът сред Елин Пелин и Вакарел е най-трудният за осъществяване от цялото трасе сред София и Пловдив.

Неговата дължина е почти 20 км и в обсега му попада най-големият жп тунел в България, с дължина 6.8 км.

Той ще бъде издигнат по тунелен прийом. Подобно оборудване не е строено у нас от 50-те години на XX век, когато в интервала 1949-1951 година е издигнат тунел Козница, свързващ Стара планина и Същинска Средна гора .

В рамките на обекта ще бъдат построени нова гара Елин Пелин, спирка Побит Камък , Разделен пост Вакарел и връзката му с гара Вакарел.

В обсега на плана са включени нова контактната мрежа и нови системи и уреди на външно електро-захранване и външно осветяване на гаровите региони . Ще бъдат построени и 2 броя двутръбни тунела с приблизителна обща дължина 1,5 км, пътен надлез и пътен подлез, 8 моста и естакади , 11 водостоци, шумозащитни уреди с приблизителна дължина 700 м, отводнителни уреди , нови системи за сигнализация и телекомуникация в гарите и междугарията и създаване на нови системи за видео наблюдаване и пътнически осведомителни системи.

Строителството на жп сектор Елин Пелин-Костенец, част от план " Модернизация на жп линия София-Пловдив " се реализира със съфинансиране от Кохезионния фонд, посредством Оперативна стратегия " Транспорт и транспортна инфраструктура " 2014-2020 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР