497 569 превозни средства са излезли от София на 29

...
497 569 превозни средства са излезли от София на 29
Коментари Харесай

Близо половин милион коли са излезли от столицата на 29 и 30 април

497 569 транспортни средства са излезли от София на 29 и 30 април - последният работен и първия почивен ден за Великден, регистрират трафик камерите на Агенция "Пътна инфраструктура ".
Най-много транспортни средства в посока Бургас са минали по Автомагистрала "Тракия " - 225 048. След това е Автомагистрала "Хемус " - 128 700 МПС, Автомагистрала "Струма " - 46 605, пътя София-Калотина - 53 233, трасето през Искърското дефиле /път-II-16/ - 24 077, и Подбалканския път I-6 - 19 906.
За облекчение на трафика по Автомагистрала "Тракия " от 4 май - вторник до 9 май - неделя в региона на ж.п. надлеза при 159-ти км ще има две ленти за София и една за Бургас. Поради ремонтно-възстановителни работи на оборудването придвижването се прави в двете посоки в платното за Бургас.
Заради ремонт е лимитирано придвижването в сектора сред пътните възли „ Чирпан-Изток “ и „ Стара Загора “ на Автомагистрала „ Тракия. За ремонта на над 23 км от трасето са затворени и двете платна и трафикът минава по обходен маршрут.
Пътуващите от София към Бургас се отклоняват при пътен възел „ Чирпан-Изток “ на Автомагистрала „ Тракия “ по път II-66. Оттам по второкласния път ще не престават до пътен възел „ Стара Загора-Кольо Ганчев “, който е на път II-66 и път I-5 Стара Загора-Димитровград.
След това придвижването е по път I-5 до пътен възел „ Стара Загора “, където водачите ще не престават по Автомагистрала „ Тракия “. Пътуващите от Бургас към София се отклоняват при пътен възел „ Стара Загора “ на Автомагистрала „ Тракия “ по път I-5 до пътен възел „ Стара Загора – Кольо Ганчев “. От там по път II-66 ще не престават до пътен възел „ Чирпан - Изток “, с цел да се качат още веднъж на Автомагистрала „ Тракия “.
Алтернативен маршрут на сектора в ремонт на Автомагистрала „ Тракия “ е Подбалканският път I-6 София-Бургас. Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли водачите да употребяват и първокласния път за по-голяма улеснение при пътешестване в пиковите дни и часове.
Алтернативен маршрут на Автомагистрала „ Хемус “ в посока Монтана и Видин са проходът „ Петрохан “ и пътят през Искърското дефиле. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е Автомагистрала „ Струма “.
Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли водачите да съблюдават разпоредбите за придвижване, да карат деликатно и със съобразена скорост, да не се подхващат рискови изпреварвания и да не употребяват спешните ленти по автомагистралите за по-бързо напредване при претрупан трафик.
По този метод се попречва прекосяването на транспортните средства със специфичен режим на придвижване. Eмоционалното шофиране не подсигурява по-кратко пътешестване, само че заплашва живота и здравето на всички останали, които съблюдават разпоредбите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР