4963 лица, работещи в банки от ЕС, са получили възнаграждение

...
4963 лица, работещи в банки от ЕС, са получили възнаграждение
Коментари Харесай

Близо 5000 банкери в ЕС получили над 1 млн. eвро през 2019 г.

4963 лица, работещи в банки от Европейски Съюз, са получили заплащане от над 1 млн. eвро през 2019 г. Средното съответствие сред изменчивото и закрепеното заплащане за високодоходните лица е намаляло от 139% през 2018 година на 129% през 2019 година Това демонстрират данните от. 

През 2019 година най-големият дял на високодоходни лица от 3519 (71% от общия брой на високодоходните лица) се намира в Обединеното кралство (Великобритания). Повечето държави-членки в Европейски Съюз записаха леко нарастване на броя на хората с високи приходи, изключително Германия, Франция и Италия. Увеличението на хората с високи приходи се дължи най-много на въздействието от преместването на личен състав от Обединеното кралство в ЕС-27 като част от подготовката за Брекзит. Освен това, за някои институции общите положителни финансови резултати, изключително в корпоративното банкиране и продължаващото преструктуриране и консолидация, които доведоха до по-високи от нормалните компенсации, изиграха значима роля за цялостното нарастване на високите приходи, написа в. 

Средното съответствие сред изменчивия и закрепения съставен елемент за всички хора с високи приходи понижава от 139% през 2018 година на 129% през 2019 година В бизнес сферата на ръководството на активи междинното съответствие на изменчивото към закрепеното заплащане понижава от 378% през 2018 година на 339% през 2019 година, което към момента надалеч надвишава оптималното съответствие от 200%. Това се дължи основно на разликите в националното използване на Директивата за финансовите условия (CRD), която в доста случаи разрешава отвод от някои разпореждания, когато са изпълнени избрани критерии. След промените на CRD, които започнаха да се ползват в края на 2020 година, се чака по-висока степен на хармонизация.

Докладът е създаден в сходство с член 75, параграф 3 от ДКИ, който разпорежда на ЕБО да събира информация за броя на лицата на институция, които получават заплащане от един милион евро или повече на финансова година (с високи доходи), в това число свързаната с бизнеса област и главните детайли на заплата, бонус, дълготрайни награди и пенсионни вноски. Той включва данни, докладвани от английските институции за високо печелещи, защото през преходния интервал английските институции продължиха да регистрират данни за високодоходни на равнище консолидация на Европейски Съюз, обхващащи всички дъщерни сдружения и клонове, открити в държавите-членки на Европейски Съюз. 

Всички държави-членки на Европейски Съюз и държавите-членки на ЕИП участваха в събирането на данни. Отчетени са високи приходи за 23 държави-членки на Европейски Съюз и 2 държави-членки на ЕИП, до момента в който за останалите 5 държави-членки и 1 държава-членка на ЕИП, нито един личен състав не е получавал годишно заплащане на това равнище.

Броят на хората с високи приходи на страна варира от 1 до 3519. В 10 държави-членки броят на хората с високи приходи е под 10. Най-големият брой (3519) на хората с високи приходи е в Обединеното кралство, а в ЕС-27 високодоходните лица са съсредоточени основно в няколко държави-членки (Германия - 492, Франция - 270, Италия - 241 и Испания - 163).

Повечето хора с високи приходи през 2019 година (3 599) са получили заплащане в границите на платежната група от 1 милион евро до 2 милиона евро. Най-високата следена група от заплащания е тази от 64 млн. евро до 65 млн. евро, достигайки най-високото равнище от 2014 година, когато данните за първи път бяха разрушени по скоби за заплащания.

През 2019 година, спрямо 2018 година, процентът на високодоходните лица, избрани като личен състав, чиито професионални действия оказват значително въздействие върху рисковия профил на институцията, леко се е нараснал до към 88,41%. Въпреки това не всички високо печелещи чиновници са разпознати, като има разнообразни аргументи за това:
Някои държави-членки са се отказали от условието за идентифициране на личен състав в дребни институции, макар че европейската правна рамка изисква институциите да правят процеса на идентификация.По на практика аргументи дефиницията на сумите, употребявани за установяване на високодоходните лица, се отклонява леко от тази, употребена за установяване дали даден чиновник е разпознат личен състав, което води до обстановка, при която не всички високодоходни лица са разпознати.Когато нов чиновник става високодоходен, той би трябвало да бъде разпознат според Регламент 604/2014 (RTS за разпознат персонал) единствено за идната година, в случай че членът на личния състав дава отговор на някой от другите критерии според RTS.Много малко изключвания на високодоходни лица от категорията разпознат личен състав са утвърдени от способените органи.Изплащанията за отпуски водят до изключително нарастване на възнаграждението над 1 милион евро, до момента в който служителят напусна институцията и затова не беше разпознат.
Общият брой на хората с високи приходи в Европейски Съюз леко се е нараснал от 4938 през 2018 година до 4963 през 2019 година (+0,51%). Общият брой на хората с високи приходи се е нараснал с повече от една трета от 3427 през 2010 година до 4963 през 2019 година (+42,05%).

Най-голямото население с високи приходи, надлежно 3519 лица през 2019 година, се намира във Великобритания и съставлява 70,90% от общия брой на хората с високи приходи (повечето от които са възнаградени в английски лири). Тъй като определението за високодоходие се основава на сумата от 1 милион евро, валутният курс сред евро и английски лири продължава да оказва въздействие върху цялостното развиване на броя на хората с високи приходи през 2019 година, въпреки и нищожен тази година. 

Въпреки лекото нарастване на цената на GBP, във Англия се следи леко понижаване на броя на хората с високи приходи спрямо данните за 2018 година Непрекъснатото увеличение на възнаграждението е довело, както се чака, до общо нарастване на броя на хората с високи приходи с течение на времето, по-специално в границите на групата на възнагражденията сред 1 до 2 милиона евро. Някои промени в броя на високодоходните лица в държавите-членки може също да бъде резултат от организационни промени, в това число тези, провокирани от Брекзит. 

Броят на хората с високи приходи се усилва в множеството държави-членки, като се изключи Белгия, Испания, Финландия, Люксембург, Португалия, Словения и Обединеното кралство, където броят на хората с високи приходи леко понижава. Силни темпове на напредък на броя на хората с високи приходи се следят в Италия от 206 през 2018 година до 241 през 2019 година (+16,99%); във Франция от 234 през 2018 година на 270 през 2019 година (+15,38%); и в Германия от 450 през 2018 година до 492 през 2019 година (+9,33%). Това се дължи най-много на три фактора: 
въздействието на преместването на личния състав от Обединеното кралство в ЕС-27 като част от подготовката за Брекзит;общите положителни финансови резултати, по-специално за корпоративно банкиране, в някои институции;продължаващото преструктуриране и консолидация на банките, довело до по-високи от нормалните компенсации. Броят на хората с високи приходи също е обект на известна колебливост заради многогодишните интервали на осъществяване в няколко държави-членки.
ЕБО ще продължи да съпоставя трендовете на възнагражденията на всеки две години. Например, за годините на осъществяване 2019 и 2020, през 2021 година ще се организира относителен разбор и ще бъде оповестен през първото тримесечие на 2022 г. Освен това ЕБО ще продължи да разгласява годишно данни за високодоходните лица, с цел да следи от близко и да прави оценка развиването в тази област. Следващият отчет, основан на данни за 2020 година, към този момент няма да включва данни за Обединеното кралство. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР