49-тото НС трябва да излъчи правителство за 4 години, каза

...
49-тото НС трябва да излъчи правителство за 4 години, каза
Коментари Харесай

Делян Добрев: Има три варианта за кабинет, десният предвижда само ДБ, без ПП

" 49-тото Народно събрание би трябвало да излъчи държавно управление за 4 години, сподели той

Три разновидността за кабинет очерта в обществените мрежи депутатът от ГЕРБ Делян Добрев рано в неделя заран. В първия от тях той очерта десен кабинет, в който включва Демократична България, само че не и сътрудниците им в обединението - Политическа партия.

" 49-тото Народно събрание би трябвало да излъчи държавно управление за 4 години. Всеки авансово разгласен, по-къс период обрича този кабинет на пораженческо мислене и липса на увереност за взимане на непопулярни, само че значително значими решения за промени ", ктегоричен е той.

Добрев прецизира, че във всяко ръководство бюджетът е законът, към който се търси консенсус и болшинство. " Днес това важи с още по-голяма мощ поради финансовия разгром в страната след ръководството на финансите от Асен Василев - рекорден недостиг за последните 25 години, рекорден дълг, действителен риск от повдигане на налози и/или понижаване на обществени заплащания ", счита някогашният енергиен министър на ГЕРБ. Според него има три кардинални решения, предавa trud.bg.

Първото е дясно държавно управление, което дефинира като " математически допустимо ", защото би трябвало да събере 142 депутати - 69 от ГЕРБ, 36 от Движение за права и свободи, 26 от Демократична България и 11 от Има Такъв Народ. В сметките си за този вид той изключва съдружните сътрудници на " Демократична България "  - " Продължаваме промяната ".

Вторият вид съгласно Добрев е ляво държавно управление. " Политическа партия - 38 депутата, Българска социалистическа партия - 23 депутата. Математически невероятно - 61 депутата. " Възраждане " е непостоянен състезател с 37 депутати, който е недопустим и не може да взе участие в никое болшинство ", показва националният представител.

Като резюме той показва, че разпределението на силите е било доста сходно и в предното национално заседание, ще бъде същото и в идващото Народно събрание. 5 пъти гласувахме и произведохме съвсем еднакъв резултат, припомня той.

" Ще настъпим ли отново мотиката? Колко още избори ще проведем, до момента в който някои политици преглътнат егото си? Дали няма да е късно за страната? ", приключва обявата си във фейсбук Добрев.

Миналата седмица ПП-ДБ оповестиха състав на кабинет, само че отхвърлиха да го съгласуват с ГЕРБ или да поправят имената. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов стартира договаряния с останалите парламентарни сили, само че сподели, че още не е затворил варатата за втората по величина мощ и упълномощи своите да продължат да работят с тях по управническата стратегия.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР